Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βενιάμης: Να δοθεί προτεραιότητα στους ναυτικούς για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Βενιάμης: Να δοθεί προτεραιότητα στους ναυτικούς για το εμβόλιο του κορωνοϊού
Να δοθεί προτεραιότητα στους ναυτικούς για το εμβόλιο της Covid-19, καλεί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
«Είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι σε όλους τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, τους ήρωες αυτής της άνισης μάχης, τους γιατρούς, το νοσοκομειακό προσωπικό, τους επιστήμονες και άλλους, αλλά και στους ναυτικούς μας που εργάζονται ακούραστα μέρα και νύχτα κατά τη διάρκεια της πανδημίας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης.
Κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης παγκόσμιας κρίσης για την υγεία, οι ναυτικοί μας, οι ήρωες της θάλασσας, παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους να παρέχουν στους πολίτες του κόσμου βασικά αγαθά, ενέργεια, τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό.
Το κάνουν, με επαγγελματισμό, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες και προσωπικές θυσίες.
Είναι, επομένως, απολύτως αναγκαίο η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει, έστω και με καθυστέρηση, τον απαραίτητο ρόλο τους και να ανταποκριθεί στις πιεστικές ανάγκες τους, σημειώνει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
«Όλοι παρακολουθούμε με μεγάλο θαυμασμό και αγωνία τις σημαντικές προσπάθειες και την πρόοδο που έχει σημειωθεί για τον τερματισμό αυτού του εφιάλτη και κοιτάμε πια το μέλλον με αισιοδοξία μετά την είδηση ότι είμαστε πολύ κοντά στην κυκλοφορία εμβολίων για την Covid-19».
«Με την ευκαιρία αυτών των ελπιδοφόρων ειδήσεων, θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά την έντονη ανησυχία της ναυτιλιακής βιομηχανίας για τους ανθρώπους της, τους ναυτικούς και την έκκληση προς τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να τους θεωρήσουν «απαραίτητους» εργαζόμενους.
Είναι, λοιπόν, υψίστης σημασίας να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ναυτικών για την Covid 19, μαζί με άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.
Αυτό θα διασφαλίσει ένα περιβάλλον χωρίς Covid-19 για τους ναυτικούς, οι οποίοι εργάζονται υπό ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμού, καθώς και τη διευκόλυνση των αλλαγών και του επαναπατρισμού των πληρωμάτων, που επί του παρόντος έχουν διαταραχθεί σοβαρά, προστατεύοντας παράλληλα την αδιάλειπτη λειτουργία του διεθνούς εμπορίου», σημείωσε ο κ. Βενιάμης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης