Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H J P Morgan βλέπει το Bitcoin στα 140.000 δολάρια από τα 18.200 δολ. ή 770%

H J P Morgan βλέπει το Bitcoin στα 140.000 δολάρια από τα 18.200 δολ. ή 770%
Το Bitcoin έχει αυξήσει την αξία του στα 18.200 δολάρια αφού υποχώρησε σε περίπου 4.840 δολάρια στα μέσα Μαρτίου 2020.
Στα 140.000 δολάρια βλέπει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J P Morgan την αξία του κρυπτονομίσματος Bitcoin.
Το Bitcoin έχει αυξήσει την αξία του στα 18.200 δολάρια αφού υποχώρησε σε περίπου 4.840 δολάρια στα μέσα Μαρτίου 2020.
Αυτό είναι σημαντικό επειδή το υψηλό όλων των εποχών για το Bitcoin είναι 19.783 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2017.
Εντός του περασμένου έτους, η τιμή του Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 10.000 δολαρίων μόνο τους τελευταίους δύο μήνες του 2019.
Όπως γράφει ο Ethan Yang στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, με το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής των ειδήσεων για το Covid-19, τις προεδρικές εκλογές και ούτω καθεξής, είναι κατανοητό ότι η εκρηκτική άνοδος του Bitcoin μπορεί να έχει περάσει απαρατήρητη.
Ωστόσο, αυτό που καθιστά αυτήν την ταχεία ανάπτυξη ενδιαφέρουσα είναι ότι υπάρχουν ορισμένες σημαντικές συνθήκες που μπορεί να ανοίξουν το δρόμο για το Bitcoin.

Ποσοτική χαλάρωση παγκοσμίως

Είναι αναμφισβήτητο ότι τα νομισματικά όρια των παραδοσιακών νομισμάτων δοκιμάζονται σε όλο τον κόσμο, καθώς οι κυβερνήσεις εκτυπώνουν τρισεκατομμύρια δολάρια για πακέτα τόνωσης ως αντίδραση στο Covid-19.
Το World Resources Institute γράφει
«Σε απάντηση στη μαζική οικονομική συρρίκνωση που οφείλεται στην πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19), ορισμένες κεντρικές τράπεζες - συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ιαπωνίας και άλλων μεγάλων οικονομιών - συμμετέχουν σε προγράμματα« ποσοτικής χαλάρωσης »(QE) σε πρωτοφανή κλίμακα.
Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκτυπώσει 4,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το Forbes γράφει

«Για πρώτη φορά το χρέος των ΗΠΑ είναι περίπου ίσο με το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν).
Αυτό το επίπεδο δημιουργίας δαπανών και χρημάτων οδήγησε πιθανώς πολλούς επενδυτές στο Bitcoin, καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως ασφαλές καταφύγιο καθώς αμφισβητείται η αξία των παραδοσιακών νομισμάτων όπως το δολάριο ΗΠΑ. 
Το Bitcoin μπορεί να χρησιμεύσει ως εναλλακτικό επενδυτικό μέσο για όσους είναι επιφυλακτικοί για μια μη βιώσιμη αγορά κινητών αξιών.

Ένα άρθρο στο MarketWatch το εξηγεί

«Οι ανησυχίες ότι οι κυβερνήσεις εκτυπώνουν σωρούς χρημάτων σε χαρτιά για προβλήματα που δημιουργήθηκαν εν μέρει από την οικονομική κρίση του 2008 ήταν τουλάχιστον μέρος του λόγου ότι το bitcoin δημιουργήθηκε πριν από μια δεκαετία.
Αυτή η σκέψη είναι επίσης η βάση για αυτήν την αναζωπύρωση του bitcoin, ανέφεραν οι ειδικοί της κρυπτογράφησης, καθώς η πανδημία COVID-19 αναγκάζει τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες να δαπανήσουν για να περιορίσουν την οικονομική αποτυχία.
Αυτή η προσοχή δεν είναι αβάσιμη, καθώς ο ισολογισμός της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχει αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα τους τελευταίους μήνες, από 4,31 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 7,18 τρισεκατομμύρια δολάρια.


Τον Μάιο 2020, η JPMorgan πήγε ένα βήμα παραπέρα όταν άρχισε να επιτρέπει τη μεταφορά πελατών από και προς το Coinbase και το Gemini, δύο ελεγχόμενους ιστότοπους ανταλλαγής κρυπτογράφησης με έδρα τις ΗΠΑ.
Και ο Dimon ο CEO αναγνώρισε ότι μερικοί «πολύ έξυπνοι άνθρωποι» επενδύουν σε bitcoin αυτές τις μέρες.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα σχόλιά του το 2017, τον Σεπτέμβριο του 2017, περίπου τρεις μήνες πριν το bitcoin φθάσει στο υψηλό όλων των εποχών σχεδόν 20.000 $ ανά μονάδα και κατέρρευσε λίγο μετά, ο Dimon έριξε μια βόμβα στον κόσμο της κρυπτογράφησης.
Αποκάλεσε το bitcoin «απάτη».

 Το Market Insider αναφέρει ότι ένα άτομο, συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος Mike Novogratz, πιστεύει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 65.000 δολάρια.
Πάντως η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J P Morgan βλέπει την αξία του κρυπτονομίσματος Bitcoin στα 140.000 δολάρια σε βάθος ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης