Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Παγκόσμιο sell off 300 δισ. δολαρίων βλέπει έως το τέλος του 2020 η JP Morgan

tags :
Παγκόσμιο sell off 300 δισ. δολαρίων βλέπει έως το τέλος του 2020 η JP Morgan
Οι μεγάλοι επενδυτές πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων ενδέχεται να χρειαστεί να μετατρέψουν τα κεφάλαια τους σε ομόλογα από μετοχές
Οι ροές αναπροσαρμογής (rebalancing) ενδέχεται να οδηγήσουν σε έξοδο περίπου 300 δισ. δολαρίων από παγκόσμιες μετοχές έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με την JPMorgan.
Οι μεγάλοι επενδυτές πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων ενδέχεται να χρειαστεί να μετατρέψουν τα κεφάλαια τους σε ομόλογα από μετοχές μετά από ισχυρή απόδοση των ιδίων κεφαλαίων μέχρι στιγμής αυτό το μήνα, εξηγεί η JP Morgan.
Σε αυτά τα funds περιλαμβάνονται τα ισορροπημένα αμοιβαία κεφάλαια, όπως χαρτοφυλάκια 60/40, συνταξιοδοτικά προγράμματα καθορισμένων παροχών των ΗΠΑ και ορισμένους μεγάλους επενδυτές όπως η Norges Bank, η οποία διαχειρίζεται το κρατικό ταμείο πλούτου της Νορβηγίας και το ιαπωνικό συνταξιοδοτικό GPIF.

«Βλέπουμε κάποια ευπάθεια στις μετοχικές αγορές βραχυπρόθεσμα από ισορροπημένα αμοιβαία κεφάλαια, ένα σύμπαν ύψους 7 τρισ. δολαρίων, που πρέπει να πουλήσει περίπου 160 δισ. δολάρια μετοχών παγκοσμίως για να επανέλθουν στην κατανομή των στόχων 60:40 είτε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου είτε μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου το αργότερο», ανέφερε η JP Morgan.
Εάν οι αγορές συσσωρεύσουν τον Δεκέμβριο, θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπλέον 150 δισ. δολάρια μετοχικών πωλήσεων στο τέλος του μήνα, καθώς τα συνταξιοδοτικά ταμεία τείνουν να εξισορροπούν τις συμμετοχές τους σε τριμηνιαία βάση.
Global stocks have outperformed bond returns quarter-to-date

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης