Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η εξαγορά της Forthnet, η διαγραφή από το χρηματιστήριο και στο … βάθος Wind

tags :
Η εξαγορά της Forthnet, η διαγραφή από το χρηματιστήριο και στο … βάθος Wind
Οι μνηστήρες για τη θέση του CEO- Τι θα γίνει με Ζαρκαλή όταν εξαγοραστεί η Wind
Δεδομένη είναι η δημόσια πρόταση του νέου μετόχου της Forthnet αλλά και η προσπάθεια εξόδου της εταιρίας από το ΧΑ η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη με την απόκτηση των ποσοστών που κατέχουν η Vodafone (2,77%)  και η Massars (9,63%)  η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου.
Ωστόσο το ερώτημα που τίθεται είναι σε πόσο χρόνο θα ακολουθήσει η εξαγορά και της Wind.
Κύκλοι με γνώση της υπόθεσης την τοποθετούν στο απώτερο μέλλον και μάλιστα με την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης της Forthnet χωρίς να αποκλείουν και εκπλήξεις επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Τα δύο γεγονότα

Δεν πρέπει άλλωστε να παραγνωρίζονται δύο γεγονότα.
Πρώτον η BC Partners έχει ήδη ενδιαφερθεί για την απόκτηση της Wind και
Δεύτερον η Wind ήταν από τους πρώτους που μεταβίβασαν το ποσοστό που κατείχαν στη Forthnet.

Πέραν αυτών είναι ξεκάθαρο πως οι μέτοχοι της Wind επιθυμούν να αποχωρήσουν από την εταιρία και την ίδια στιγμή η απόκτηση της Wind από την BC Partners θα δημιουργήσει πραγματικά υψηλά μεγέθη για τον όμιλο United που ελέγχεται από τη BC και θα τον καταστήσει πολύφερνη νύφη για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη.

Οι μνηστήρες CEO και ο … Ζαρκαλής

Προς το παρόν πάντως η BC Partners πρέπει να επιλύσει το ζήτημα της διοίκησης όπου η επιλογή του κυρίου Δημήτρη Τζελέπη, μέχρι πρότινος CFO,  στη θέση του CEO δείχνει να είναι μεταβατική.
Στην αγορά τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες για στελέχη που θα αναλάβουν την εταιρία όπως  για παράδειγμα του πρώην επικεφαλής της Vodafone κυρίου Νίκου Σοφοκλέους η οποία όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες.
Οι ίδιες πηγές δεν θα απέκλειαν την περίπτωση του κου Χρήστου Καλογεράκη που πρόσφατα αποχώρησε από τον όμιλο Public-Media Markt έχοντας διαγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία.
Όμως το μείζον ερώτημα είναι τι θα συμβεί εφ όσον ολοκληρωθεί η εξαγορά της Wind με καθόλα μέχρι σήμερα επιτυχημένο επικεφαλής της εταιρίας κινητής κο Νάσο Ζαρκαλή
Άνθρωποι που γνωρίζουν τον κ. Ζαρκαλή αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραμείνει στη Wind αν και όταν η τελευταία εξαγοραστεί από την BC Partners-United.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης