Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόσχα: Ρωσικό αντιτορπιλικό «έδιωξε» αμερικανικό πολεμικό από τα ρωσικά χωρικά ύδατα

tags :
Μόσχα: Ρωσικό αντιτορπιλικό «έδιωξε» αμερικανικό πολεμικό από τα ρωσικά χωρικά ύδατα
Το αντιτορπιλικό Μακέιν μπήκε "δύο χιλιόμετρα" στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Κόλπου του Πέτρου του Μέγα, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας
Ρωσικό αντιτορπιλικό εντόπισε πολεμικό των ΗΠΑ το οποίο έπλεε παράνομα μέσα στα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και το "έδιωξε" από την περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, το αμερικανικό πολεμικό, το αντιτορπιλικό USS John S. McCain, παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα "στις 06:17 ώρα Μόσχας σήμερα (24/11)" (σ.σ. στις 05:17 ώρα Ελλάδας), προτού το προειδοποιήσει το ρωσικό αντιτορπιλικό Ναύαρχος Βιναγκράντοφ.
Κατά την ίδια πηγή, το αντιτορπιλικό Μακέιν μπήκε "δύο χιλιόμετρα" στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Κόλπου του Πέτρου του Μέγα.
Αφού αποχώρησε, δεν έκανε νέα προσπάθεια να εισέλθει στη θαλάσσια περιοχή της Ρωσίας.
Το αντιτορπιλικό Μακέιν πιστεύεται ότι είναι εφοδιασμένο με δύο συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Αιγίς, πυραύλους Κρουζ, αντιαεροπορικούς πυραύλους, ανθυποβρυχιακούς πυραύλους και οπλικά συστήματα κατά σκαφών επιφανείας.
Η Κίνα είχε καταγγείλει τον Οκτώβριο 2020 πως το ίδιο αμερικανικό πολεμικό παραβίασε επίσης τα κινεζικά χωρικά ύδατα, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

www.bankingenews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης