Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στα μέσα του 2021 θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης παγκοσμίως

Deutsche Bank: Στα μέσα του 2021 θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης παγκοσμίως
Στα μέσα του 2021 αναμένεται να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης, σύμφωνα με όσα αναφέρει με έκθεσή της η Deutsche Bank
Στα μέσα του 2021 αναμένεται να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης παγκοσμίως, σύμφωνα με όσα αναφέρει με έκθεσή της η γερμανική Deutsche Bank.
Η AstraZeneca, που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, διατήρησε στην επικαιρότητα το ζήτημα του εμβολίου, επισημαίνοντας πως παρουσιάζει 70% αποτελεσματικότητα, με την προοπτική η αποτελεσματικότητά του να ξεπεράσει το 90% ανάλογα με τις δόσεις που θα δοθούν.
Ειδικότερα, αν δοθούν δύο δόσεις (μια πρώτη μισή δόση και άλλη μία πλήρης αργότερα), η αποτελεσματικότητα είναι η μεγαλύτερη δυνατή.
Κατά παράδοξο τρόπο, όπως αναφέρεται, οι δύο πλήρεις δόσεις δεν εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα πάνω από 62%.
Το γιατί συμβαίνει αυτό έχει να κάνει με το πώς λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το σημερινό γράφημα αναφέρεται στους εμβολιασμούς που θα μπορούσαν να γίνουν.
Ειδικότερα, αν εμβολιάζονταν πρώτα οι ευάλωτες ομάδες και, κατόπιν, επιτυγχάναμε ανοσία της αγέλης, η αποτελεσματικότητα των μαζικών εμβολιασμών θα μπορούσε να φτάσει το 90% με μιάμιση δόση.
Φυσικά, σε αυτό το συμπέρασμα φτάνει η Deutsche Bank υπό την προϋπόθεση ότι οι παραγγελίες θα εκτελεστούν στο ακέραιο και για τα τρία εμβόλια που αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως για να κυκλοφορήσουν στην αγορά.
Πρώτες εμβόλιο θα πάρουν η Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να υστερεί λίγο ως προς την παραλαβή των νέων εμβολίων.
Σε γενικές γραμμές, οι ανεπτυγμένες χώρες θα λάβουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του α’ εξαμήνου του 2021 – αν και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστερήσεις.


Σε ό,τι αφορά τις αναδυόμενες αγορές, πολλά θα εξαρτηθούν από το εμβόλιο της AstraZeneca.
Εν προκειμένω πρέπει να σημειωθεί πως το εν λόγω εμβόλιο είναι θεμελιωδώς πιο φθηνό, άρα και πιο ελκυστικό, για τις αναπτυσσόμενες χώρες – για αυτό τον λόγο το έχουν προπαραγγείλει οι περισσότερες από αυτές.
Με άλλα λόγια, η βρετανική φαρμακευτική έχει την ευκαιρία να προσφέρει μια παγκόσμια λύση.
Επίσης, αν η τεχνική της μισής/ολόκληρης λύσης είναι η πλέον αποτελεσματική, θα μειωθεί η ανάγκη για την παραγωγή περισσότερων εμβολίων και, ως εκ τούτου, θα είναι ευκολότερο να καλυφθεί η ζήτηση.
Άλλα πλεονεκτήματα του εμβολίου είναι ότι δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA και, έτσι, δεν χρειάζεται να διατηρείται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όπως τα ανταγωνιστικά εμβόλια των Moderna και Pfizer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης