Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Περίπου το ήμισυ των Αμερικανών θα ήθελαν να ξαναβάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024!

Trump: Περίπου το ήμισυ των Αμερικανών θα ήθελαν να ξαναβάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024!
Tο 79% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει «τυφλά» πως έχει δίκιο στις αιτιάσεις του για εκλογική νοθεία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ το 62% είπαν ότι δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα της κάλπης του 2020
Ακόμη δεν έφυγε και οι πιστοί οπαδοί του ονειρεύονται ήδη την επόμενη... υποψηφιότητά του, σύμφωνα με δημοσκόπηση κατά την οποία τα 2/3 των ψηφοφόρων του θέλουν να τον δουν ξανά υποψήφιο στις εκλογές του 2024, την ώρα που το 79% πιστεύει «τυφλά» πως έχει δίκιο στις αναπόδεικτες μέχρι στιγμής αιτιάσεις του για εκλογική νοθεία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Το 62% των ψηφοφόρων του είπαν ότι δεν αποδέχονται μάλιστα το αποτέλεσμα της κάλπης του 2020, όμως το 67% των Ρεπουμπλικάνων ζήτησαν από τον Trump να λειτουργήσει ενωτικά για το έθνος τους και να φροντίσει για την ειρηνική μετάβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο πρόεδρο Joe Biden και την αντιπρόεδρό του Kamala Harris.
Mπορεί οι μέρες του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ να είναι μετρημένες, αλλά σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί θα ήθελαν να διεκδικήσει την επανεκλογή του σε τέσσερα χρόνια.
Αν και δεν έχει αποδεχθεί ακόμη τη νίκη του αντιπάλου του, Joe Biden – μολονότι έκανε ένα πρώτο βήμα ανάβοντας το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας μεταβίβασης της εξουσίας, ο Trump εξακολουθεί να ενσαρκώνει τις ελπίδες μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων – άλλωστε τον ψήφισαν σχεδόν 73 εκατ. - όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση των Hill-HarrisX, όπου το 47% τάχθηκε υπέρ μιας νέας υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές του 2024, αν και οι υπόλοιποι εξέφρασαν αντίθετη γνώμη.
 
3 στους 4 Ρεπουμπλικάνους θα ήθελαν να τον ξαναδούν στο Λευκό Οίκο

Ιδιαίτερο υψηλό – ως αναμενόμενο - είναι το ποσοστό αυτό στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων – τρεις στους τέσσερις θα ήθελαν να ξαναδούν τον Trump στο Λευκό Οίκο – ενώ σχεδόν αντίστοιχο ποσοστό (76%) των Δημοκρατικών ούτε που θέλουν να συζητήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο – άλλη μια απόδειξη του πόσο βαθιά διχασμένη παραμένει η Αμερική.
Κι όλα αυτά καθώς πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον απερχόμενο Ρεπουμπλικανό πρόεδρο να συζητά το ενδεχόμενο μιας νέας υποψηφιότητάς του σε τέσσερα χρόνια και πιθανώς να ανακοινώνει μέχρι τα τέλη του έτους τις σχετικές αποφάσεις.
Αν και ο Trump έχασε τις πρόσφατες εκλογές, το αμερικανικό Σύνταγμα του επιτρέπει να διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024 – όταν θα πλησιάζει τα 80 – ή κάποια άλλη χρονική στιγμή.
Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα δυσκολευτεί, όπως φαίνεται, να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών αφού άλλοι πιθανοί διεκδικητές δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη τύχη απέναντί του.
Σε άλλη σφυγμομέτρηση του Politico ο αντιπρόεδρος Mike Pence ήρθε δεύτερος στην προτίμηση των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων με ποσοστό μόλις 12%, μπροστά από τον γιο του νυν ενοίκου του Λευκού Οίκου, Don Jr (8%), ενώ άλλα επιφανή στελέχη του κόμματος, όπως οι γερουσιαστές Mitt Romney, Ted Cruise και Tom Cotton καθώς και η πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nicky Haley , εξασφάλισαν έκαστος λιγότερο από 5%...
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης