Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης: Η ΕΕ πρέπει να εκφραστεί με μία ενιαία φωνή απέναντι στην Τουρκία

Βαρβιτσιώτης: Η ΕΕ πρέπει να εκφραστεί με μία ενιαία φωνή απέναντι στην Τουρκία
«Η ΕΕ να εκφραστεί με μία ενιαία φωνή απέναντι στην Τουρκία»
«Η Άγκυρα είχε να επιλέξει δύο δρόμους: τον ευρωπαϊκό δρόμο ή εκείνο του κράτους-ταραξία», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Ακόμα και σήμερα, επιλέγει να μην ακολουθεί τον καλό δρόμο.
Αμφισβητεί όλους τους κανόνες της ΕΕ. Είναι πλέον η ώρα, η Ευρώπη να εκφραστεί με μία ενιαία φωνή απέναντι στην Τουρκία», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ ALPHA 98.9.
«Αυτό που τονίζει η ελληνική διπλωματία είναι ότι ο χρόνος εξαντλείται και εφόσον από την μια πλευρά υπάρχει ο καλός ο δρόμος για την Τουρκία και αυτή δεν αποφάσισε να τον ακολουθήσει, τότε πρέπει να πάμε στην άλλη επιλογή που είναι να αξιοποιήσουμε όλο το πλαίσιο που μας δίνει το ευρωπαϊκό δίκαιο για την επιβολή περιοριστικών μέτρων προς την Τουρκία», προσέθεσε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Ως προς τη συμμετοχή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ως προσκεκλημένης στον κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων που διεξήχθη στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι με την παρουσία της έστειλε το μήνυμα της ελπίδας.
«Ξεκινώντας και συζητώντας με επιστήμονες, αποφασίσαμε να κλείσουμε αυτόν τον κύκλο συζητήσεων με την κ. Βαρδινογιάννη ακριβώς για να στείλουμε το μήνυμα της ελπίδας ότι πέρα από ό,τι λένε οι επιστήμονες, υπάρχει και ο ανθρώπινος χαρακτήρας, της φύσης του ανθρώπου, της ελπίδας για την επόμενη και καλύτερη μέρα.
Και νομίζω, ότι δεν υπήρχε καλύτερος εκφραστής αυτού του μηνύματος από την ίδια την Μαριάννα Βαρδινογιάννη που με την παρουσία της και την πολύχρονη προσφορά της έχει δώσει σάρκα και οστά στο νόημα της ελπίδας», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης