Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ασφυκτική η πίεση στο σύστημα υγείας - Περίπλοκη η επιδημιολογική κατάσταση

Ρωσία: Ασφυκτική η πίεση στο σύστημα υγείας - Περίπλοκη η επιδημιολογική κατάσταση
Το σύστημα ιατρικής περίθαλψης στη Ρωσία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δέχεται μεγάλες πιέσεις, σύμφωνα με νέα ενημέρωση από το Κρεμλίνο
Το σύστημα ιατρικής περίθαλψης στη Ρωσία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δέχεται μεγάλες πιέσεις, σύμφωνα με νέα ενημέρωση από το Κρεμλίνο.
Γενικά, η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού παραμένει ελεγχόμενη, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Dmitri Peskov.
Περίπλοκη η επιδημιολογική κατάσταση στη Ρωσία «Η επιδημιολογική κατάσταση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη», επισήμανε ο Peskov σε σημερινές του δηλώσεις στους δημοσιογράφος.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου συμπλήρωσε πως «το σύστημα ιατρικής περίθαλψης λειτουργεί αναμφίβολα με μεγάλες επιβαρύνσεις, όμως, παρ' όλα αυτά, με εξαίρεση κάποιες προβληματικές περιοχές, όπως ανέφερε και η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Tatiana Golikova, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη».
Μαζικοί εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στη Ρωσία
Νωρίτερα, η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Tatiana Golikova, δήλωσε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό γίνεται πιο περίπλοκη με την έλευση του φθινοπώρου και του χειμώνα και πρόσθεσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει μαζικούς εμβολιασμούς κατά της Covid-19 το 2021.
Οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν εθελοντικά.
Η Μόσχα επιβεβαίωσε σήμερα ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της COVID-19, που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια της Μόσχας, είναι αποτελεσματικό κατά 95%.
Σημειώνεται ότι οι Αρχές κατέγραψαν 24.326 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, συμπεριλαμβανομένων 5.838 στην πρωτεύουσα Μόσχα, με το σύνολο των περιστατικών σε όλη τη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 2.138.828.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης