Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο στόχαστρο του fund Quintessential βρίσκεται η αμερικανική εταιρεία Penumbra

tags :
Στο στόχαστρο του fund Quintessential βρίσκεται η αμερικανική εταιρεία Penumbra
Στο στόχαστρο του γνωστού fund που αποκάλυψε την υπόθεση Folli Follie, Quintessential Capital Management
Στο στόχαστρο του γνωστού fund που αποκάλυψε την υπόθεση Folli Follie, Quintessential Capital Management (QCM), βρίσκεται η αμερικανική εταιρεία Penumbra.
Το QCM, στο οποίο επικεφαλής είναι ο ακτιβιστής fund manager Gabriel Grego, ανακοίνωσε ότι έλαβε θέσεις short στη μετοχή της Penumbra, ενώ στο σχετικό report που δημοσιοποίησε αναφέρει πως η εταιρεία που κατασκευάζει ιατρικές συσκευές για τη θεραπεία των εγκεφαλικών επεισοδίων και άλλων αγγειακών νοσημάτων πουλάει προϊόντα που «σκοτώνουν ασθενείς».
Ο λόγος για τον ειδικό καθετήρα (τον οποίο και αποκαλεί «killer Catheter») με την ονομασία Jet 7 Xtra Flex που χρησιμοποιείται σε ασθενείς οι οποίοι έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
«Πιστεύουμε ότι αυτή η εταιρεία είναι καταδικασμένη λόγω της απληστίας», δήλωσε ο Gabriel Grego, διευθύνων σύμβουλος της Quintessential Capital Management.
«Θεωρούμε ότι το Jet 7 συνδέεται με 18 θανάτους και 39 τραυματισμούς, για τους οποίους η εταιρεία έχει πλήρη νομική ευθύνη».
Η συσκευή Jet 7 έχει κρίσιμα δομικά ελαττώματα που την καθιστούν επισφαλή και μη εμπορεύσιμη, πρόσθεσε ο Grego.
«Έχουμε συγκεντρώσει πειστικά στοιχεία ότι η Penumbra γνώριζε ή έπρεπε να γνώριζε για αυτό το ζήτημα εδώ και καιρό, αλλά επέλεξε να μην το διορθώσει αποσύροντας τη συσκευή από την αγορά, παρόλο που συνεχίζει να δυσλειτουργεί με ανησυχητικό ρυθμό», τονίζει η QCM.
Σε μια καθυστερημένη και παραπλανητική ειδοποίηση στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, η Penumbra προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη στους γιατρούς για τις δυσλειτουργίες της συσκευής της, ενώ ταυτόχρονα δεν ανταποκρίθηκε σε ορισμένα αιτήματα για πληροφορίες.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Penumbra υποχώρησε σε ποσοστό 10% μετά τις ανακοινώσεις, ωστόσο επέστρεψε έπειτα από λίγη ώρα σε θετικό έδαφος.
Τα πρώτα σημάδια της επικείμενης καταστροφής είναι ήδη εμφανή στα οικονομικά στοιχεία της Penumbra (κατάρρευση των ταμειακών διαθεσίμων και απότομη πτώση των μικτών περιθωρίων), στο προσωπικό (πολλές παραιτήσεις υψηλού επιπέδου) και στις συναλλαγές με τους insiders να ξεπουλούν τις μετοχές τους στην Penumbra, όπως ο CEO Adam Elsesser και ο CIO Bose Arani and Mr. Sri Kosaraju. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές έχουν βυθιστεί από 6,6 εκατ. δολ. το 2018 σε αρνητικό επίπεδο (-56 εκατ. δολ) τους τελευταίους 12 μήνες. Πηγές της QCM ισχυρίζονται ότι κορυφαία ιδρύματα των ΗΠΑ (π.χ. Mount Sinai, Mayo Clinic, Ascension και Stanford), ενδέχεται να απαγορεύσουν τη χρήση της συσκευής ή των προϊόντων της Penumbra.
Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα πλούσια αποτίμηση (16,6x συνολικά έσοδα και 270x προβλεπόμενο EBITDA), το μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από την ανάκληση του Jet 7, την πιθανή έκταση της ζημιάς στη φήμη της εταιρείας και την πιθανότητα πολλών αγωγών, το QCM πιστεύει ότι οι μετοχές της Penumbra δεν αξίζουν ούτε ένα κλάσμα της τρέχουσας τιμής τους και οδεύουν σε πλήρη κατάρρευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης