Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκνευρισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για συγκεκριμένους βουλευτές – Το παρασκήνιο και οι υπόλογοι

Εκνευρισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για συγκεκριμένους βουλευτές – Το παρασκήνιο και οι υπόλογοι
«Κάποιοι σε περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για όλους, προσπάθησαν να κάνουν προσωπική πολιτική εις βάρος άλλων»... τι υποστηρίζει το Μαξίμου
Συναγερμός σήμανε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα καθώς σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος που μιλάει συχνά με το Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε εκνευρισμός για συγκεκριμένους βουλευτές οι οποίοι με την συμπεριφορά τους έβαλαν πάνω από το κόμμα και την κυβέρνηση.
«Κάποιοι σε περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για όλους, προσπάθησαν να κάνουν προσωπική πολιτική εις βάρος άλλων» τόνιζε σε συνομιλητές του.

Λαϊκισμοί για κυνήγι και ψάρεμα

Για παράδειγμα υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός για 2 βουλευτές που επέμειναν για να ζητηθεί εξαίρεση των κυνηγών και των ψαράδων από το lockdown και τους περιορισμούς της μετακίνησης.
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε αναφερθεί στην Βουλή γι’ αυτό απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Γκεγκέρογλου ο οποίος προσπάθησε να αναδείξει το θέμα της απαγόρευσης των κυνηγών και των ψαράδων ως μείζον για τις τοπικές κοινωνίες της υπαίθρου.
Ωστόσο, όπως φαίνεται, και οι γαλάζιοι βουλευτές σκέφτηκαν ότι αφού το έκανε ο πράσινος βουλευτής και έτσι έδειξε στους συντοπίτες του ότι ενδιαφέρεται για τα παράλογα κατ’ ουσία αιτήματα, θέλησαν και αυτοί να πιέσουν για να δείξουν ότι και αυτοί ενδιαφέρονται για τα αιτήματα των συμπατριωτών τους στις περιφέρειες που εκλέγονται.
Έτσι προκάλεσαν τον εκνευρισμό τόσο κορυφαίων στελεχών του Μαξίμου όσο και του Σταύρου Καλαφάτη που τους είχε μεταφέρει να μην προβούν σε τέτοιους… λαϊκισμούς.

Δις υπόλογος ο Γιόγιακας

Ο Βασίλης Γιόγιακας, μάλιστα, είναι δις υπόλογος καθώς τις τελευταίες μέρες αναφέρθηκε και από το Μαξίμου για τα παράπονα του για συγκεκριμένες υπηρεσίες οργανισμού, όχι για λόγους εξυπηρέτησης αλλά γιατί είχε ζητήσει κάποια στήριξη δικού του προσώπου που υπηρετεί σε τοπικό κατάστημα του οργανισμού στην Ηγουμενίτσα.
Το θέμα είναι όμως, ότι το «ρουσφέτι» το ζήτησε μπροστά σε άλλους 20 βουλευτές παρουσία και υπουργών καθώς εξελισσόταν τηλεδιάσκεψη της γαλάζιας Κ.Ο.

Η Άννα Ευθυμίου και οι δουλειές με EΦΚΑ

Τέλος, όπως μου λένε, στο Μαξίμου τα έχουν πάρει άσχημα και με την Άννα Ευθυμίου καθώς η ίδια προκαλεί με τις συνεχόμενες ερωτήσεις της στο Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ζήτημα για το οποίο η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί προκειμένου να λήξει το θέμα μέχρι το τέλος του 2021.
Ωστόσο, έχει πέσει στην αντίληψή τους ότι ο λόγος για αυτή την αντίδρασή της δεν είναι το πηγαίο ενδιαφέρον της για το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, αλλά διότι πλέον δεν μπορεί να λάβει ως δικηγόρος απεριόριστες υποθέσεις από τον ΕΦΚΑ.
Με άλλα λόγια, για να μην γίνονται τα μονοπώλια του παρελθόντος – όπου δικηγορική ύλη εκατ. ευρώ του ΕΦΚΑ έπεφτε στα χέρια ολίγων δικηγόρων – ο ΕΦΚΑ προνόησε και επέβαλε πλαφόν υποθέσεων (περίπου 15.000-20.000) ανά δικηγόρο.
Άρα η κ. Ευθυμίου όπου σε προηγούμενη χρονιά είχε βγάλει πάνω από 100.000 τώρα δεν θα μπορούσε να πάρει περισσότερη δουλειά από το Ταμείο.
Τονίζουμε, βέβαια, ότι η ίδια είναι και βουλευτής και λαμβάνει και την βουλευτική αποζημίωση. Όλα αυτά είναι εις γνώση του Μεγάρου Μαξίμου που βλέπει και αξιολογεί καταστάσεις.

Ο συνήθης ύποπτος Μπογδάνος

Τέλος, το Μαξίμου έχει ήδη κάνει νοητό ότι ακραίες συμπεριφορές σαν αυτές που παρατηρήθηκαν από βουλευτές τις μέρες του Πολυτεχνείου.
Ο λόγος για τον Κώστα Μπογδάνο ο οποίος πήγε μαζί με αστυνομικούς στο Πολυτεχνείου για να δει από κοντά της αστυνομική δύναμη που μπήκε στο ιστορικό κτήριο για να συλλάβει το πλήθος.
Η εικόνα που βγήκε προς τα έξω δεν ήταν καλή.
Προσομοίασε με άλλες εποχές η παρουσία του δίπλα στους αστυνομικούς έξω από το Πολυτεχνείο και –μη ξεχνάμε- ότι είχε κηρυχτεί απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, επίσης σημειολογικό που θύμιζε άλλες εποχές.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης