Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αποτελέσματα και διεθνές κλίμα στηρίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αποτελέσματα και διεθνές κλίμα στηρίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Στα αποτελέσματα το βλέμμα σήμερα και είναι αρκετά. Έχουμε από χθες μετά το κλείσιμο των Motor Oil, Aegean και Fourlis και σήμερα μετά το κλείσιμο θα δημοσιεύσει ο ΟΠΑΠ, η Alpha Bank και η Κρι-Κρι. Επιπλέον έχουμε ανακοίνωση για έκτακτο μέρισμα από Jumbo το οποίο είναι ανώτερο των εκτιμήσεων.

Το ξεκίνημα της συνεδρίασης βρίσκει το γενικό δείκτη πάνω από τις 700 μονάδες με ήπια άνοδο και χαμηλό σχετικά τζίρο. Οι τράπεζες είναι και πάλι στο επίκεντρο, αλλά θετικά αντιδρά και η Μotor Oil, η Fourlis και η Jumbo.

Όσο παραμένουμε πάνω από κρίσιμα σημεία το θετικό σενάριο έχει κατά την ταπεινή μας άποψη περισσότερες πιθανότητες. Υπάρχουν πολλές μετοχές που βρίσκονται κάτω από κρίσιμα σημεία και δεν έχουν ακολουθήσει τις διασπάσεις που έχουν κάνει άλλες μετοχές και δείκτες. Είναι ένα «απόθεμα δύναμης» αυτό, σύμφωνα με σχόλιο αναλυτή που εμπιστεύεται η στήλη.

JUMBO: 0,38 ευρώ μέρισμα θα δώσει η εταιρεία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να περιμένουν 0,2350 ευρώ. Ισχυρό επομένως το έκτακτο μέρισμα και αν λάβουμε υπόψη μας και τις συνθήκες που επικρατούν είναι εξαιρετικό. Η μετοχή ενισχύεται άνω του 1% και είναι στα 14,60 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει η Πειραιώς και η Alpha Bank στο άνοιγμα, αλλά η άνοδος είναι ήπια. Θέλουμε σήμερα καλή κίνηση από Εθνική και Eurobank προκειμένου να απομακρυνθούν από τον κινητό των 200 ημερών.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Με υψηλό όγκο 17 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα και την τιμή να φτάνει μέχρι και τα 9,30 ευρώ. Παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά της η μετοχή. Εξαιρετική…

FOURLIS: Λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων λόγω έκτακτων εξόδων ήταν τα αποτελέσματα. Ο τζίρος μειώθηκε κατά 9,3% στο τρίμηνο με τους αναλυτές να περιμένουν λίγο καλύτερη πορεία, ενώ τα EBITDA μετά τις μισθώσεις διαμορφώθηκαν στα 12,4 εκατ. ευρώ με κάποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 13,6 εκατ. ευρώ.

Λόγω του νέου lockdown η Eurobank περιμένει για το σύνολο της χρήσης EBITDA μετά τις μισθώσεις 24-25 εκατ. ευρώ περίπου 4-5 εκατ. ευρώ από τις εκτιμήσεις που είχε. Ήπια ανοδική κίνηση στο άνοιγμα αλλά με χαμηλό όγκο.

AEGEAN: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων και τα δικά της αποτελέσματα λόγω υψηλότερων εξόδων. Οι ζημιές προ φόρων ανήλθαν στα 37 εκατ. ευρώ με τη Eurobank να περιμένει 28 εκατ. ευρώ. Στο τρίμηνο «έκαψε» 66 εκατ. ευρώ και συνολικά στο εννεάμηνο περίπου 174 εκατ. ευρώ. Οι προκλήσεις διατηρούνται και η ορατότητα παραμένει περιορισμένη λέει η ΑΧΕ.

Υποχωρεί λίγο η μετοχή. Το θέμα κατά την άποψή μας είναι η αύξηση κεφαλαίου, το που θα γίνει και το αντάλλαγμα που θα πάρει το κράτος για την ενίσχυση που θα προσφέρει.

MOTOR OIL: Εδώ ο όμιλος τα πήγε σημαντικά καλύτερα από τις εκτιμήσεις. Ο καθαρός δανεισμός έχει αυξηθεί σημαντικά, αλλά η διοίκηση είχε ενημερώσει σχετικά. Στο +2% ο τίτλος.

ALPHA BANK: Στο τρίμηνο αναμένονται κέρδη 41 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις. Η Eurobank περιμένει 57 εκατ. ευρώ και η Optima 52 εκατ. ευρώ. Προς τα 0,69 ευρώ κινείται η μετοχή.

Q&R: Ανοδικό άνοιγμα, αλλά εδώ σημειώνουμε τις πωλήσεις που βγήκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις από το βασικό μέτοχο.

ΕΚΤΕΡ: Με 1 τεμάχιο κάποιος την άνοιξε στα 0,80 ευρώ και γρήγορα οι αγοραστές βγήκαν υψηλότερα και πάνω από τα 0,81 ευρώ. Μανία κάποιοι να πιέζουν τις μετοχές με ρετάλια.

ΕΛΛΑΔΟΣ: Το διάγραμμα επιβεβαιώνει αυτό που περιμέναμε, ήτοι ανοδική διάσπαση της πολύμηνης συσσώρευσης. Πλέον είναι πάνω από τα 15 ευρώ η μετοχή και από την αρχή του έτους έχει οριακή άνοδο, έναντι τεράστιων απωλειών των συστημικών. Και έχει δώσει και μέρισμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης