Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ) για Brexit: Πρέπει να διατηρήσουμε ανοικτά τα σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρεια Ιρλανδίας

Biden (ΗΠΑ) για Brexit: Πρέπει να διατηρήσουμε ανοικτά τα σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρεια Ιρλανδίας
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Biden, ο οποίος έχει ιρλανδικές ρίζες, μίλησε για τον αντίκτυπο του Brexit στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία
Τα σύνορα που χωρίζουν την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία "δεν θα είναι ένα σωστό βήμα", δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden.
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε - έχουμε δουλέψει πάρα πολύ καιρό για να επιτύχουμε την Ιρλανδία», δήλωσε ο Biden στους δημοσιογράφους σύμφωνα με την Politico.
«Η ιδέα να κλείσουμε και πάλι τα σύνορα βόρεια και νότια δεν είναι σωστή, πρέπει να διατηρήσουμε τα σύνορα ανοιχτά.»
Ο Biden είπε ότι μίλησε με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Johnson, τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Martin, καθώς και τους Γάλλους και άλλους για το θέμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Biden, ο οποίος έχει ιρλανδικές ρίζες, μίλησε για τον αντίκτυπο του Brexit στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

«Η Βρετανία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τη Βόρεια Ιρλανδία»

Τον Σεπτέμβριο (2020), είπε επίσης ο ίδιος:
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η Βόρεια Ιρλανδία να γίνει θύμα του Brexit» και έστειλε επιστολή προς τον Johnson, εγκεκριμμένη από μέλη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η οποία προειδοποίησε ότι το Κογκρέσο δεν θα εγκρίνει εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-ΗΒ εάν η Βρετανία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τη Βόρεια Ιρλανδία.
Η κίνηση πραγματοποιήθηκε αφού η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανέπτυξε νομοσχέδιο για την εσωτερική αγορά που θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο δίνοντας στους υπουργούς την εξουσία να αλλάξουν στοιχεία της συμφωνίας αποχώρησης που συνήφθη το Λονδίνο με τις Βρυξέλλες πέρυσι (2019).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης