Τελευταία Νέα
Οικονομία

Handelsblatt: Στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (17%) - Απολύτως αναγκαία τα κεφάλαια του SURE

tags :
Handelsblatt:  Στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (17%) - Απολύτως αναγκαία τα κεφάλαια του SURE
Τα χρήματα είναι απολύτως αναγκαία, γιατί, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε λοκντάουν από τις 6 Νοεμβρίου
Απολύτως αναγκαία είναι για την Ελλα΄δα τα κεφάλαια του προγράμματος SURE της Κομισιόν για τη στήριξη της απασχόλησης, καθώς η χώρα μας εξακολουθεί να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από όλα τα κράτη -μέλη της ΕΕ, τονίζει η Handelsblatt.
«Από το πρόγραμμα SURE η Ελλάδα αναμένει δάνεια ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, με μακρά περίοδο αποπληρωμής και ευνοϊκά επιτόκια.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπολογίζει με την εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 1,35 δις, στα τέλη Νοεμβρίου.
Τα χρήματα είναι απολύτως αναγκαία, γιατί, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων, η χώρα βρίσκεται και πάλι σε λοκντάουν από τις 6 Νοεμβρίου», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Η γαστρονομία, οι πολιτιστικές δραστηριότητες και σχεδόν όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης έχουν κλείσει, γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση στην αγορά εργασίας.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από όλα τα κράτη-μέλη, σχεδόν 17%.
Μέχρι τα τέλη της χρονιάς οι ειδικοί αναμένουν αύξηση της ανεργίας στο 22%.
Ήδη τον Μάρτιο, στην αρχή του πρώτου λοκντάουν, η κυβέρνηση είχε λάβει τα πρώτα μέτρα για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας με το πρόγραμμα «Συνεργασία», το οποίο προσανατολίζεται στο αντίστοιχο γερμανικό πρόγραμμα μερικής απασχόλησης, σημειώνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης