Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκική προπαγάνδα για τη νηοψία - Aksam: Το τρίτο σαμποτάζ από την Ελλάδα

tags :
Τουρκική προπαγάνδα για τη νηοψία - Aksam: Το τρίτο σαμποτάζ από την Ελλάδα
Η τουρκική Aksam ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα ευθύνεται για το περιστατικό με τη νοηψία που πραγματοποίησαν οι Γερμανοί στο τουρκικό φορτηγό πλοίο
Tην Ελλάδα δείχνουν οι Τούρκοι ως υπεύθυνη για το περιστατικό ανοιχτά της Λιβύης σχετικά με τη νηοψία του τουρκικού φορτηγού πλοίου από Γερμανούς στρατιώτες.
«Το τρίτο σαμποτάζ» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της εφημερίδας Aksam όπου αναφέρεται «η πειρατική επιδρομή στο τουρκικό πλοίο στη Μεσόγειο πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της Ελλάδας.
Αυτό ήταν το τρίτο σαμποτάζ της Αθήνας προς τη Γερμανία και τις προσπάθειες διαμεσολάβησης του ΝΑΤΟ» αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας.

«Μια γερμανική φρεγάτα από τον στόλο "Ειρήνη" της Ε.Ε. στη Μεσόγειο, υπό τη διοίκηση του Έλληνα διοικητή Θεόδωρου Μικρόπουλου, ξεκίνησε μια μη εξουσιοδοτημένη επιδρομή στο τουρκικό πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη. Μόνο προμήθειες τροφίμων και βοήθειας βρέθηκαν στο πλοίο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία πρόκληση έγινε πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 10 Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθεί επίσης η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο» σημειώνει η Aksam, παρουσιάζοντας και δηλώσεις του Τούρκου υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, σύμφωνα με τις οποίες η Άγκυρα «εργάζεται για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την ασφάλεια των τουρκικών εμπορικών πλοίων».

Image
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και δημοσίευμα της Yeni Safak, όπου αναφέρεται ότι οι Τούρκοι απειλούν με επεμβάσεις σε ελληνικά πλοία.
«Επειδή ο διοικητής της "εισβολής" ήταν Έλληνας, εξετάζεται το ενδεχόμενο των αντιποίνων σε ελληνικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της Yeni Safak, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης