Διεθνή

Μαύρο ρεκόρ στο Ιράν: 13.843 κρούσματα κορωνοϊού σε μία μέρα

Μαύρο ρεκόρ στο Ιράν: 13.843 κρούσματα κορωνοϊού σε μία μέρα
Ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγράψει η χώρα
Αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε το Ιράν με τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο (24/11), κατά το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί 13.843 άνθρωποι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Με τα νέα αυτά κρούσματα SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 894.385 στο Ιράν, που είναι η χειρότερα πληγείσα από την πανδημία της COVID-19 χώρα στη Μέση Ανατολή.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανήλθε σε 469 το 24ωρο που πέρασε, αυξάνοντας σε 46.207 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την νόσο αυτή στη χώρα.

Έξαρση των κρουσμάτων-  Σε συναργερμό οι Αρχές

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας του Ιράν έχουν σημάνει συναγερμό για την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, ζητώντας από τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Το Σάββατο (21/11), το Ιράν εισήγαγε αυστηρότερους περιορισμούς για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει ένα τρίτο κύμα του νέου κορωνοϊού. Σε αυτούς περιλαμβάνεται το κλείσιμο των μη απαραίτητων επιχειρήσεων και ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης