Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen για Brexit: Η ΕΕ είναι πρόθυμη για τη σύναψη της συμφωνίας με την Βρετανία

Von der Leyen για Brexit: Η ΕΕ είναι πρόθυμη για τη σύναψη της συμφωνίας με την Βρετανία
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Barnier αναμένεται να κατευθυνθεί στο Λονδίνο την Παρασκευή 27/11 για μια τελευταία προώθηση της συμφωνίας
Η Ursula von der Leyen δήλωσε ότι η ΕΕ είναι πρόθυμη να είναι «δημιουργική» για τη σύναψη συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, μιλώντας στους ευρωβουλευτές για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.
Ενώ προειδοποίησε σε ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για το εμπόριο και την ασφάλεια στον «πολύ λίγο χρόνο μπροστά μας».
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι εμπιστεύεται πλήρως τον Michel Barnier.
Οι φυσικές συνομιλίες βρίσκονται σε στάση αναμονής μετά από κρούσμα κορωνοϊού, αλλά ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ αναμένεται να αποχωρήσει από την καραντίνα, την Παρασκευή 27/11 και να κατευθυνθεί στο Λονδίνο για μια τελευταία προσπάθεια για συμφωνία.
Σε μια ένδειξη ότι οι συνομιλίες προχωρούν, φαίνεται ότι ο Barnier αποφάσισε έκτοτε ότι υπάρχει λόγος να ταξιδέψει.
"Αυτές είναι αποφασιστικές μέρες για διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο", δήλωσε η πρόεδρος στους ευρωβουλευτές.
"Αλλά, ειλικρινά, δεν μπορώ να σας πω σήμερα αν στο τέλος, θα υπάρξει συμφωνία."
Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία μεταξύ ορισμένων κρατών μελών, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πιέζει επιτυχώς την επιτροπή να κάνει παραχωρήσεις που θα δώσουν στις βρετανικές επιχειρήσεις ένα πλεονέκτημα στην αγορά τις επόμενες δεκαετίες.
Προσφέρει επίσης διαβεβαιώσεις ότι η διαπραγματευτική ομάδα της επιτροπής ήταν ανοιχτή για το πώς να γεφυρώσει τα κενά μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά διατηρούνται παράλληλα σταθερές οι βασικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης