Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία) για κορωνοϊό: Με την έναρξη των εμβολιασμών δεν τελειώνει και η πανδημία

Kurz (Αυστρία) για κορωνοϊό: Με την έναρξη των εμβολιασμών δεν τελειώνει και η πανδημία
Μαζικά τεστ κορωνοϊού με στόχο «κανονικά Χριστούγεννα» στην Αυστρία
Προειδοποίηση προς τον πληθυσμό να μην πιστέψει πως με την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού τελειώνει και η πανδημία, απηύθυνε ο καγκελάριος της Αυστρίας Kurz.
Ανακοινώνοντας μία «Στρατηγική για τους επόμενους μήνες», ο καγκελάριος έκανε ταυτόχρονα λόγο για «δύο καλά νέα», τονίζοντας ότι στόχος είναι με τα προαναγγελθέντα μαζικά τεστ να ελεγχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι μολύνσεις και, στη συνέχεια, με τον εμβολιασμό να «νικηθεί» η πανδημία.

Μαζικά τεστ κορωνοϊού με στόχο «κανονικά Χριστούγεννα»

Στις δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο  Kurz, κάλεσε τον πληθυσμό να συμμετάσχει όσο το δυνατόν περισσότερο στα προαιρετικά τεστ, τόνισε πως η κυβέρνηση εξήγγειλε τη διενέργεια μαζικών τεστ θέλοντας να δώσει στον πληθυσμό όσο το δυνατόν πιο «κανονικά Χριστούγεννα». Ταυτόχρονα ευχαρίστησε ρητά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικότερα την πρόεδρό της, για τη σύναψη συμφωνιών διάθεσης των εμβολίων για ολόκληρη την Ευρώπη και για την δίκαιη κατανομή τους στα κράτη-μέλη.
Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας τόνισε μετά το υπουργικό συμβούλιο ότι γενικά τα τεστ θα επεκταθούν σε μεγάλο βαθμό, ειδικά σε ομάδες κινδύνου και ιδιαίτερα σε εκτεθειμένες ομάδες ενώ, όπως σημείωσε, τα μαζικά τεστ είναι μία σημαντική πρόσθετη συνιστώσα στην στρατηγική των τεστ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης