Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παπαδημούλης (ευρωβουλευτής - GUE/NGL): Να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου

Παπαδημούλης (ευρωβουλευτής -  GUE/NGL): Να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου
«Αποδείξτε ότι η ΕΕ δεν είναι αφελής απέναντι στον Erdogan», σημείωσε ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης
«Η Σύνοδος Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου πρέπει επιτέλους να εγκρίνει ένα πακέτο κυρώσεων κατά του καθεστώτος Erdogan.
Σταματήστε να τον χαϊδεύετε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά την ομιλία του στις 25 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια του ΕΚ, με θέμα την Προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10-11 Δεκεμβρίου.
Ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε την καγκελάριο της προεδρεύουσας Γερμανίας Angela Merkel τον πρόεδρο του Συμβουλίου Charles Michel και την πρόεδρο της Επιτροπής Ursula Von der Leyen - η οποία ήταν η μόνη παρούσα - «να σταματήσουν να κλείνουν τα μάτια στις εντεινόμενες προκλήσεις του προέδρου της Τουρκίας στο Αιγαίο, στα Βαρώσια , στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη» και ζήτησε να γίνουν «τα λόγια αλληλεγγύης στην Ελλάδα και την Κύπρο πράξη» .
Όπως είπε χαρακτηριστικά «από λόγια χορτάσαμε».
Τόνισε ότι επί μήνες «ο κ. Erdogan αρνείται τις ευκαιρίες που του δώσατε.
Υποκρίνεται και προκαλεί: Λίγες μέρες πριν από κάθε Σύνοδο Κορυφής εμφανίζεται ως αρνάκι και μετά τη Σύνοδο συμπεριφέρεται ως λύκος.
Αποδείξτε λοιπόν, ότι η ΕΕ δεν είναι αφελής» για να προσθέσει ότι «μόνο αν ο Erdogan πιεστεί ουσιαστικά, θα σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου».

Ταμείο Ανάκαμψης

Δεδομένου ότι στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός για την έναρξη της ανάκαμψης και το veto της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, ο κ. Παπαδημούλης ως Συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) και σκιώδης εισηγητής για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2021, ζήτησε «να εφαρμοστεί χωρίς καμία καθυστέρηση η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, τον Προϋπολογισμό και το κράτος δικαίου» και πρόσθεσε ότι «κάθε μέρα καθυστέρησης που προκαλούν ο κ. Orban και ο κ. Jarosław Kaczyński σημαίνει μεγαλύτερη ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία και μεγαλύτερη ανασφάλεια για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς- της Ουγγαρίας και της Πολωνίας συμπεριλαμβανομένων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης