Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινό υπόμνημα για το μεταναστευτικό από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα

Κοινό υπόμνημα για το μεταναστευτικό από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα
Κοινό υπόμνημα Μητσοτάκη, Conte, Abela, Sanchez για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Κοινό υπόμνημα με τις θέσεις τους για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο απευθύνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Giuseppe Conte, της Ισπανίας Pedro Sanchez και της Μάλτας Robert Abela.
Οι τέσσερις πρωθυπουργοί των χωρών πρώτης εισόδου απευθύνουν το κοινό τους υπόμνημα προς την πρoεδρεύουσα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Angela Merkel, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen.
Οι τέσσερις πρωθυπουργοί υπογραμμίζουν ότι οι κανόνες δεν πρέπει να είναι σαφείς μόνο ως προς τις ευθύνες των χωρών πρώτης εισόδου, αλλά και ως προς τους κανόνες αλληλεγγύης των κρατών-μελών, ώστε η ευθύνη να είναι κοινή.
Τονίζουν, επίσης, ότι οι διαδικασίες ελέγχου στα σύνορα δεν πρέπει να οδηγούν στη δημιουργία μεγάλων κλειστών κέντρων, ενώ δίνουν έμφαση στην εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, τόσο σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τις χώρες της νότιας γειτονίας όσο και σχετικά με ένα αποτελεσματικό σύστημα επιστροφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης