Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη η απόφαση μετακίνησης προσωπικού νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη η απόφαση μετακίνησης προσωπικού νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές
«Απαράδεκτη η απόφαση μετακίνησης προσωπικού νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές»
«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την «απόφαση μετακίνησης προσωπικού νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές» και «επικερδή τη συμφωνία με τους ιδιώτες».
Ειδικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τη μετακίνηση υπαλλήλων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ενός διοικητικού υπαλλήλου από τα Νοσοκομεία Παπανικολάου, Γεννηματά και Άγιο Δημήτριο προς ιδιωτικές κλινικές.
«Μετά την αποθέωση του εθελοντικού κινήματος εκ των έσω, περάσαμε στην υποχρεωτική μετακίνηση προσωπικού νοσοκομείων που βρίσκονται σε εμπόλεμη υγειονομική ζώνη και κάθε μέρα βγαίνουν εκτός υπηρεσίας δεκάδες υπάλληλοι που νοσούν από κορωνοϊό».
Όπως προσθέτει, συνεχώς οι απαιτήσεις σε προσωπικό αυξάνουν λόγω της ανάπτυξης κλινικών και κλινών ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και «αντί να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής τα αποδυναμώνουν υπέρ του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος θα αμειφθεί αδρά για τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Αυτό δεν είναι επίταξη, αλλά μία επικερδής συμφωνία για τους ιδιώτες».
Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «με Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζεται νοσήλιο για τα περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύουν με βάση το ημερήσιο νοσήλιο των ιδιωτικών κλινικών, προσαυξημένο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09 με εξαιρούμενα όπως προβλέπεται στον ενιαίο κανονισμό παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και εξαιρούμενη την ειδική φαρμακευτική αγωγή των ασθενών για την αντιμετώπιση του covid-19».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης