Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Ο ίδιος οδηγός χτύπησε και το 2014 στο φράχτη της καγκελαρίας

DW: Ο ίδιος οδηγός χτύπησε και το 2014 στο φράχτη της καγκελαρίας
Η γερμανική αστυνομία ερευνά τα κίνητρα
Στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα αυτοκίνητο που οδηγούσε 54χρονος άνδρας χτύπησε πάνω στα κάγκελα της πύλης εισόδου της καγκελαρίας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας το αυτοκίνητο κινούνταν "με πολύ χαμηλή ταχύτητα".
Στην πύλη και στο αυτοκίνητο σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές.
Ούτε μια στιγμή δεν υπήρξε κίνδυνος για την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τους εργαζομένους στο κτήριο της καγκελαρίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στο όχημα με πινακίδες από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία δεν βρέθηκαν ούτε όπλα ούτε εκρηκτικές ύλες.
Η σύλληψη του οδηγού που χρησιμοποιούσε αναπηρικό καροτσάκι έγινε άμεσα.

Ήθελε να επιδώσει επιστολή

Η αστυνομία ερευνά τα κίνητρα, αν δηλαδή η πράξη σχετίζεται με την ψυχική κατάσταση του οδηγού ή αν έχει άλλες αιτίες, για παράδειγμα τις πρόσφατες διαμαρτυρίες ενάντια στους περιορισμούς για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στο όχημα, από την πλευρά του οδηγού, υπάρχει η επιγραφή "Καταραμένοι δολοφόνοι παιδιών και ηλικιωμένων ανθρώπων". Στην πλευρά του συνοδηγού γράφει "Στοπ στην πολιτική της παγκοσμιοποίησης".
Μια πρώτη ανάκριση ολοκληρώθηκε ήδη. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ο άνδρας κατέθεσε πως με την πράξη του ήθελε να εισακουσθεί και να επιδώσει επιστολή στην καγκελάριο.
Πάντως, πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι πρόκειται για ένα ψυχικά άρρωστο άνθρωπο.
Στο μεταξύ η αστυνομία επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι ο ίδιος οδηγός με το ίδιο αυτοκίνητο χτύπησε και το Φεβρουάριο του 2014 στο φράχτη της καγκελαρίας. Φωτογραφίες εκείνου του περιστατικού δείχνουν το αυτοκίνητο με δύο επιγραφές.
Από τη μία πλευρά ένα σύνθημα που στρεφόταν κατά της κλιματικής αλλαγής και από την άλλη πλευρά μια ερωτική εξομολόγηση. Και τότε είχε συλληφθεί ο οδηγός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης