Διεθνή

Βουλγαρία: Κλείνουν σχολεία, εστιατόρια κι εμπορικά κέντρα ως τις 21 Δεκεμβρίου 2020

Βουλγαρία: Κλείνουν σχολεία, εστιατόρια κι εμπορικά κέντρα ως τις 21 Δεκεμβρίου 2020
Κλείνουν σχολεία, εστιατόρια κι εμπορικά κέντρα στη Βουλγαρία
Η Βουλγαρία ανακοίνωσε σήμερα 25/11 ότι κλείνει τα σχολεία, τα εστιατόρια, τα εμπορικά κέντρα και τα γυμναστήρια μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2020, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση των νέων κρουσμάτων από τον κορωνοϊό.
Οι περιορισμοί, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής, έχουν στόχο να εμποδίσουν μια κατάρρευση του συστήματος υγείας, το οποίο δέχεται ήδη ισχυρή πίεση, και να σταματήσουν τη μετάδοση των μολύνσεων στη χώρα αυτή των 7 εκατομμυρίων ανθρώπων.
«Μόνο ένα πράγμα έχει αποδειχθεί πως επιδρά στην Covid-19 -η μείωση των κοινωνικών επαφών ή η καραντίνα.
Για να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία, που βρίσκονται στα όριά τους, λαμβάνουμε μέτρα για τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Boyko Borisov.
Η Βουλγαρία πέρασε το πρώτο κύμα της πανδημίας σχετικά καλά την άνοιξη, όμως τα κρούσματα αυξήθηκαν το φθινόπωρο.
Σήμερα κατέγραψε 4.382 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 129.348.
Περίπου 6.365 άνθρωποι βρίσκονται στα νοσοκομεία και περίπου 400 απ' αυτούς νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Τα νοσοκομεία δέχονται πίεση, καθώς αυξάνονται και οι μολύνσεις μεταξύ των γιατρών και των νοσηλευτών.
«Οι περιορισμοί χρειάζονται για να περιορισθεί η μετάδοση της νόσου, να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων και να επιτραπεί σε κάθε βουλγαρική οικογένεια να γιορτάσει τα Χριστούγεννα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των υγειονομικών επιθεωρητών της χώρας.
Μερικές εκατοντάδες Βούλγαροι διαδήλωσαν σήμερα κατά των νέων μέτρων και ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι απέτυχε να μεταρρυθμίσει τα συστήματα υγείας και παιδείας στη χώρα, εν μέσω εκτεταμένης διαφθοράς.
Στο πλαίσιο του lockdown, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα κλείσουν.
Οι ιδιωτικές συναθροίσεις θα περιορίζονται στα 15 πρόσωπα ενώ θα κλείσουν όλα τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα καφέ και τα νυκτερινά κέντρα.
Έπειτα από διαμαρτυρίες από την πλευρά επιχειρήσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει να παραμείνουν ανοικτά μικρότερα καταστήματα και οι αθλητικές εκδηλώσεις να συνεχισθούν χωρίς θεατές.
Τα θέατρα θα παραμείνουν ανοικτά στο 30% της χωρητικότητάς τους.
Η υπουργός Εργασίας δήλωσε πως η κυβέρνηση αρχικά θα παρατείνει την οικονομική στήριξη ύψους 50 εκατ. λέβα (25,6 εκατ. ευρώ) για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που αναγκάζονται να κλείσουν και πως το ποσό της συνολικής αποζημίωσης θα φθάσει τα 400 εκατομμύρια λέβα (204,6 εκατ. ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:74) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755