Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σταμπουλίδης (γ.γ. Εμπορίου): Επανεκκίνηση της αγοράς όταν δώσουν το σήμα οι ειδικοί

tags :
Σταμπουλίδης (γ.γ. Εμπορίου): Επανεκκίνηση της αγοράς όταν δώσουν το σήμα οι ειδικοί
Την προσεχή Δευτέρα 30/11 δεν θα λειτουργήσει καμία δραστηριότητα είπε ο γ.γ. Εμπορίου
Τη θέση ότι η επανεκκίνηση της αγοράς θα γίνει από τη στιγμή που οι ειδικοί επιστήμονες δώσουν το σήμα διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Π. Σταμπουλίδης, ο οποίος σε χθεσινές του δηλώσεις είχε εκτιμήσει πως το lockdown θα αρθεί στις 7 Δεκεμβρίου.
«Εφόσον οι ειδικοί δώσουν το σήμα και τα εργαλεία, τότε θα υπάρξει επανεκκίνηση.
Οποιαδήποτε επανεκκίνηση όμως, θα γίνει κάτω από κανόνες» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Σταμπουλίδης, ο οποίος τόνισε πως είναι ξεκάθαρο πως «την προσεχή Δευτέρα δε θα λειτουργήσει καμία δραστηριότητα».
Ερωτηθείς για τη διατήρηση του μέτρου των sms για τη μετακίνηση, ο κ.Σταμπουλίδης απάντησε πως «είναι εκ των προτέρων μια επιλογή περιορισμού, όμως οι περιορισμοί δε θα αρθούν όλοι» και εξήγησε πως «σίγουρα θα υπάρξει ένα πακέτο μέτρων».
Όσο αφορά όμως, στο πλαίσιο των μέτρων, είπε πως «αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό της Επιτροπής» και τόνισε πως «ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα επόμενα στάδια».
Σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια μαζί με την υπόλοιπη αγορά, απέφυγε να απαντήσει, είπε όμως ότι ξεκάθαρα «τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στο πρώτο στάδιο της καραντίνας απέδωσαν» αναφέροντας ότι ειδικά «κλάδοι όπως τα κομμωτήρια τήρησαν τους κανόνες».
Παράλληλα ο κ.Σταμπουλίδης είπε ότι δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό» ενώ σχετικά με τον τρόπο που θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, ανέφερε πως «δεν θα κάνουμε πιο δύσκολη τη ζωή των πολιτών» και παρατήρησε πως «αυτές τις μέρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των αγορών μέσω διαδικτύου».
Τέλος, αναφορικά με το “click away”, την αγορά μέσω διαδικτύου και την εν συνεχεία παραλαβή του προϊόντος από το κατάστημα με ραντεβού, είπε πως «είναι μέθοδος που δε χρειάζεται καν θεσμοθέτηση, αλλά θα είναι ένα μέτρο που θα είναι συμπληρωματικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης