Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Volton: «Καθαρά και Έξυπνα» βήματα μπροστά

tags :
Volton: «Καθαρά και Έξυπνα» βήματα μπροστά
H Volton διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που δικαιολογούν το σταθερά αυξανόμενο ρυθμό ανάπτυξης της
Εδραιώνοντας τη θέση της στον συνεχώς μεταβαλλόμενο ενεργειακό χάρτη της χώρας, η Volton συνεχίζει να κάνει «Καθαρά και Έξυπνα» βήματα μπροστά. 
Ως μία αμιγώς Ελληνική εταιρεία και μέλος ενός ισχυρού επιχειρηματικού Ομίλου, η Volton  δραστηριοποιείται στον τομέα  προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε τη δραστηριοποίηση της και στις υπηρεσίες Φυσικού Αερίου.
Με δύο λόγια, η Εταιρεία διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που δικαιολογούν το σταθερά αυξανόμενο ρυθμό ανάπτυξης της.
Με κύριο στόχο να ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων επενδύοντας σε μακρόχρονες σχέσεις εμπιστοσύνης, το πρώτο κεφάλαιο στην ιστορία της Volton ξεκίνησε να γράφεται το 2016 με την απόκτηση της άδειας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, με ουσιαστική έναρξη της εμπορικής της δραστηριότητας τον Μάρτιο του 2017.

Image
Παράλληλα, το 2019 η Εταιρεία  προχώρησε σε μία στρατηγικής σημασίας εξαγορά αποκτώντας το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΕΝ, αποδεικνύοντας,  πως θα αποτελέσει καθοριστικό  παράγοντα στη νέα εποχή της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Oι αριθμοί εξάλλου μιλούν από μόνοι τους.
Ο ρυθμός ανάπτυξης των πελατών αυξήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 κατά 34% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Εντυπωσιακός ήταν παράλληλα και ο ρυθμός αύξησης του προσωπικού κατά 32% από το πρώτο εξάμηνο του 2019 στο πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ ο δείκτης EBITDA (κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) αυξήθηκε περί το 8% το αντίστοιχο διάστημα.
Σήμερα, έχοντας ως βάση 160.000 και πλέον ενεργούς πελάτες ο Όμιλος Volton απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους, στην πλειοψηφία τους γυναίκες. 
Ταυτόχρονα, διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτατα αναπτυσσόμενα δίκτυα λιανικής ενέργειας με 25 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Η δυναμική ανάπτυξη του Ομίλου αποτυπώνεται και στο μόνιμα αυξανόμενο μερίδιο αγοράς της, το οποίο μέσα σε 3,5 μόλις χρόνια έφτασε στο  3,3% στην αγορά των εναλλακτικών προμηθευτών ενέργειας σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά με πληθώρα εναλλακτικών προμηθευτών.
Με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στο μέλλον, η Volton επιλέγει να θεμελιώνει σήμερα τη νέα εποχή.
Δραστηριοποιούμενη βάσει των υψηλότερων και αυστηρότερων προτύπων -αναγνωρίζεται με τρία διεθνή πρότυπα ISO-  στοχεύει στην αειφόρο ανάπτυξη και βιωσιμότητα.
Η Volton είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εγγυήσεων Προέλευσης (ΕΠ) του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) και δύναται να προσφέρει στους πελάτες που επιθυμούν απόδειξη της προέλευσης της παραχθείσας ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) καλύπτοντας το ενδιαφέρον για «πράσινη ενέργεια».
Η εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών και φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Εταιρείας που βρίσκονται σε λειτουργία ανέρχεται στα 19 MW, ενώ σύντομα ξεκινά η κατασκευή ενός νέου αιολικού πάρκου ισχύος 9 ΜW.
Επιπλέον, ο Όμιλος έχει σε φάση αδειοδότησης αιολικά πάρκα ισχύος 93MW, τα οποία παράλληλα με τις εν λειτουργία και προς κατασκευή μονάδες παραγωγής, αναμένεται να δημιουργήσουν παραγωγική ικανότητα συνολικής εγκαταστημένης ισχύος 120 ΜW.
Για τον Όμιλο Volton κάθε πελάτης είναι μοναδικός. Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία προχώρησε στο σχεδιασμό των προγραμμάτων “Unique”,  τα οποία αναβαθμίζουν την καταναλωτική εμπειρία στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και απαντούν εξατομικευμένα στις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες των καταναλωτών, κάθε προφίλ χρήσης (μικρών, μεσαίων και μεγάλων καταναλώσεων).
Πρόκειται για μία νέα, πρωτοποριακή οικογένεια προγραμμάτων, που παρέχει στην πράξη αυτό που επιζητεί κάθε καταναλωτής: Σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων με διαφανείς όρους, χωρίς κλίμακες και κρυφές χρεώσεις.
Λειτουργώντας με ενσυναίσθηση και σεβασμό, ο Όμιλος Volton τοποθετεί στο επίκεντρο τον άνθρωπο υλοποιώντας σειρά ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τόσο για το προσωπικό του όσο και για ευπαθείς ομάδες σε ώρα ανάγκης.
Μάλιστα, ήταν από τις πρώτες εταιρείες που κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης λήψης μέτρων περιορισμού της πανδημίας ένωσε δυνάμεις με την Πολιτεία δωρίζοντας 10 κλίνες ΜΕΘ προς ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΣΥ.  
Ο Όμιλος Volton επιλέγει να λειτουργεί σήμερα με όρους του αύριο και να φέρνει το μέλλον πιο κοντά.
Με πυξίδα του αυτή τη φιλοσοφία, ο Όμιλος Volton έχει καταφέρει όχι μόνο να φέρει θετικό αναπτυξιακό πρόσημο, αλλά και να αφήνει πίσω του θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα,  τη μεγαλύτερη εγγύηση για το μέλλον.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης