Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση πάνω από τις 700 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση πάνω από τις 700 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Λόγω αργίας στις ΗΠΑ αναμένεται χαμηλός τζίρος σήμερα, σύμφωνα με τους αναλυτές. Το ξεκίνημα στην Ευρώπη είναι σταθεροποιητικό και στο ΧΑ η συσσώρευση συνεχίζεται αν και το βλέμμα παραμένει υψηλότερα. Θέλουμε μία καλή κίνηση να περάσουμε πάνω από τις 710 μονάδες, έστω στις επόμενες συνεδριάσεις.

Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται έχουμε την αίσθηση ότι πάνε καλύτερα από αυτά που περιμέναμε στο ξέσπασμα της πανδημίας και που περίμεναν οι αναλυτές. Υπάρχουν πολλές εταιρείες με μεγάλες αντοχές. Το νέο lockdown βέβαια επηρεάζει. Χρηματιστηριακά πρέπει οι τράπεζες να συνεχίσουν να στηρίζουν την αγορά. Πολλά άλλα βαριά χαρτιά το έχουν κάνει και με το παραπάνω.

ΟΠΑΠ: Δυνατά τα αποτελέσματα και η Eurobank διατηρεί τη σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 10,10 ευρώ. Ωστόσο σημειώνει πως το νέο lockdown και σύμφωνα με τη διοίκηση θα μπορούσε να στοιχίσει 45-50 εκατ. ευρώ στα EBITDA. Αν παραταθεί η ΑΧΕ λέει πως για το σύνολο του έτους θα μπορούσαν να διαμορφωθούν μεταξύ 245-255 εκατ. ευρώ έναντι 286 εκατ. ευρώ που είναι η τωρινή εκτίμηση.

QUEST: Στο εννεάμηνο οι πωλήσεις ανήλθαν στα 480,9 εκατ. ευρώ από 400 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 20,2% με τα EBITDA να ανέρχονται στα 43 εκατ. ευρώ από 39,3 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 9,4%. Τα καθαρά κέρδη είναι μειωμένα κατά 54% διαμορφούμενα στα 7,3 εκατ. ευρώ από 15,6 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός είναι μόλις στα 11,5 εκατ. ευρώ.

Η Beta αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεών της και παραμένει long στη μετοχή με εκτιμώμενο p/e για το 2020 24,2 φορές και EV/EBITDA 5,9 φορές. Η μείωση των κερδών έχει να κάνει με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών προκειμένου να μπορέσει να δώσει μερίσματα στο μέλλον. Η κίνηση αυτή έφερε φορολογική επιβάρυνση 11,1 εκατ. ευρώ.

ATTICA GROUP: Με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν θα λέγαμε πως το τρίτο τρίμηνο πήγε καλά. Βέβαια το νέο lockdown θα επηρεάσει το τέταρτο τρίμηνο. Στο εννεάμηνο οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 28,8 εκατ. ευρώ από κέρδη 30,9 εκατ. ευρώ. Χαμηλή η αποτίμηση σε σύγκριση με τα ίδια κεφάλαια.

ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ (απάντηση): Η εμπορευσιμότητα είναι ανασταλτικός παράγοντας για μεγάλους επενδυτές κυρίως. Ένας μικρός που θα έχει 500-1000 κομμάτια δεν νομίζουμε πως έχει θέμα. Τα θεμελιώδη σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τα παραβλέψουμε, ειδικά όταν βλέπουμε πως λόγω μερισμάτων κάποιοι επενδυτές έχουν τις μετοχές δωρεάν. Επίσης υπάρχουν πολλά παραδείγματα μετοχών, οι οποίες πριν μερικά χρόνια δεν άνοιγαν και τώρα τρέχουν όλοι οι θεσμικοί να αγοράσουν σε τιμές δεκαπλάσιες.

Q&R (απάντηση): Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ένα μέλος της διοίκησης με μεγάλη θέση είναι συνεχώς στην πλευρά των πωλητών. Φυσικά και υπάρχει μεγάλος αγοραστής που έχει πλέον το υψηλότερο ποσοστό στην εταιρεία, αλλά διαγραμματική η μετοχή δείχνει πως ο πωλητής την επηρεάζει περισσότερο. Φυσικά και τα θεμελιώδη. Σημειώνουμε πως από την ανακοίνωση δεν προκύπτει ότι αγόρασε 300 χιλ. τεμάχια, αλλά κάπου 35 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Αύξηση της τιμής στόχου στα 16,80 ευρώ από 14,8 ευρώ με σύσταση αγοράς από Eurobank Equities λόγω αποτελεσμάτων. Με discount 15% έναντι των ομοειδών του εξωτερικού η μετοχή.

FOURLIS: Η ΙΚΕΑ παγκοσμίως ξέμεινε από stock και αυτή η εξέλιξη επηρέασε τις πωλήσεις της εισηγμένης. Όμως τόσο η ΙΚΕΑ όσο και οι μεγάλοι προμηθευτές στα αθλητικά είδη παρείχαν σημαντική πίστωση και έτσι ο καθαρός δανεισμός στο τέλος της χρήσης αναμένεται στα 100 εκατ. ευρώ από 125 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

ALPHA BANK: Ανάλογα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Δυνατά τα αποτελέσματα με αύξηση πωλήσεων 10,6% στο εννεάμηνο και καθαρά κέρδη 14 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 12,7%.

MOTOR OIL: Αρκετή μεταβλητότητα στα περιθώρια στο τέταρτο τρίμηνο αλλά καλύτερα από το τρίτο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη διοίκηση. Τα αποτελέσματα ήταν καλά και η μετοχή συνεχίζει ανοδικά και σήμερα. Στο +3% και στα 10,90 ευρώ.

VIOHALCO – CENERGY: Η πορεία των μετοχών στις τελευταίες συνεδριάσεις, δείχνουν πως ο αρχικός ενθουσιασμός λόγω της ανακοίνωσης για Nexans, έχει περιοριστεί. Είχε προηγηθεί βέβαια και μεγάλο ράλι, αλλά ίσως κάτι να δείχνει η συμπεριφορά στο ταμπλό.

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζει ανοδικά και σήμερα. Φαίνεται πως ο πωλητής που την ταλαιπωρούσε ολοκλήρωσε και η μετοχή αναπνέει. Παίρνει και νέα έργα η εταιρεία. Τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι σημαντικά. Στα 0,8640 ευρώ και στο +1,77%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης