Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το θλιβερό γράφημα για τους θανάτους από κορωνοϊό - Η Ελλάδα σε χειρότερη θέση από ΗΠΑ και ΕΕ

Το θλιβερό γράφημα για τους θανάτους από κορωνοϊό - Η Ελλάδα σε χειρότερη θέση από ΗΠΑ και ΕΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ζητά την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες
Σοκ προκαλεί το γράφημα από το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) σχετικά με τους θανάτους από τον κορωνοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Όπως προκύπτει, η Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη θέση όχι μόνο σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με τις ΗΠΑ, όπου έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα.


To εν λόγω γράφημα επικαλείται και ο ΣΥΡΙΖΑ για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού με αφορμή τις αεροδιακομιδές ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αττική.
«Τα νοσοκομεία στην βόρεια Ελλάδα είναι στο όριο της κατάρρευσης.
Η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε επίταξη των απαραίτητων ιδιωτικών κλινικών με όρους δημόσιου συμφέροντος.
Συνεχίζει όμως τα δώρα στους ιδιώτες.
Διπλασιάζει την ημερήσια αποζημίωση για τη νοσηλεία περιστατικών covid.
Η κερδοφορία των λίγων μπαίνει πάνω από την ανθρώπινη ζωή» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που τα στοιχεία καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες.
«Προστασία της ανθρώπινης ζωής σημαίνει άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ.
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο!» επισημαίνει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης