Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Πόρτα... πόρτα θα ελέγχει η αστυνομία εάν οι πολίτες τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

tags :
Βέλγιο: Πόρτα... πόρτα θα ελέγχει η αστυνομία εάν οι πολίτες τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού
Η αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε επίσης ότι δεν θα διστάσει να διαλύσει τις χριστουγεννιάτικες οικογενειακές συγκεντρώσεις
Οι Βέλγοι ενημερώθηκαν από την κυβέρνησή τους ότι μπορεί να περιμένουν χτύπημα στην πόρτα τους από την αστυνομία τα Χριστούγεννα, εάν δεν ακολουθούν σωστά τους κανόνες COVID-19.
Η υπουργός Εσωτερικών Annelies Verlinden προειδοποίησε τους πολίτες ότι τα χριστουγεννιάτικα πάρτι τους θα διακοπούν από τις αρχές εάν κάνουν πολύ θόρυβο.
«Εάν είναι απαραίτητο, εάν υπάρχει πολύς θόρυβος, για παράδειγμα, η αστυνομία θα χτυπήσει τις πόρτες», είπε.
Η Verlinden δεν ανέφερε εάν θα επιτραπεί στην αστυνομία να εισέλθει στα σπίτια, αλλά οι Βέλγοι έχουν ειδοποιηθεί ότι παρακολουθούνται.
Πάντως, και στη Μ. Βρετανία η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει αυστηρά μέτρα.
Η αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε επίσης ότι δεν θα διστάσει να διαλύσει τις χριστουγεννιάτικες οικογενειακές συγκεντρώσεις, αν υπάρχουν υποψίες ότι παραβιάστηκαν οι περιορισμοί της καραντίνας.
«Αν πιστεύουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων που συγκεντρώνονται εκεί που δεν θα έπρεπε να είναι, τότε η αστυνομία θα πρέπει να παρέμβει», δήλωσε ο Αστυνομικός και Επίτροπος του West Midlands, David Jamieson.
"Εάν, πάλι, υπάρχει κατάφωρη παραβίαση των κανόνων, τότε η αστυνομία θα πρέπει να τους επιβάλει."
Η δήλωση έγινε παρά το γεγονός ότι βάσει του βρετανικού νόμου, η αστυνομία δεν μπορεί να εισέλθει σε σπίτι χωρίς ένταλμα.
Η μόνη εξαίρεση είναι εάν δουν κάποιον να συμπεριφέρεται σαν να έχει μολυνθεί με COVID, οπότε μπορεί να εισέλθει και να τον συλλάβει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης