Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αkar (Τουρκία): Οι Ευρωπαίοι αποφεύγουν να αναλάβουν την ευθύνη για τη νηοψία στο πλοίο Courbet

Αkar (Τουρκία): Οι Ευρωπαίοι αποφεύγουν να αναλάβουν την ευθύνη για τη νηοψία στο πλοίο Courbet
«Ο Stoltenberg αποκάλυψε τα γεγονότα με τις αντικειμενικές του εξηγήσεις όπως και πριν» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας
Λάδι στη φωτιά σε ό,τι αφορά τη νηοψία που πραγματοποίησαν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σε τουρκικό πλοίο με κατεύθυνση τη Λιβύη ρίχνει με νέες δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar.
Eιδικότερα, ο Akar σχολίασε σήμερα το περιστατικό σχετικά με την έρευνα σε τουρκικό πλοίο στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης Ειρήνη, και υπενθύμισε τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Άμυνας.
«Στις δηλώσεις που έγιναν μετά το συμβάν, βλέπουμε ξεκάθαρα ότι όλοι απέφυγαν να αναλάβουν ευθύνη.
Προσπαθούν να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλον επειδή γνωρίζουν ότι υπάρχει μια κατάσταση αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.
Προσπαθούν να καλύψουν και να αλλοιώσουν τα γεγονότα, όπως στο την υπόθεση Courbet» τόνισε.
Παράλληλα σημείωσε πως το περιστατικό δεν έχει νομική βάση και πρόσθεσε πως η Τουρκία συνεχίζουμε να παρακολουθεί την υπόθεση Courbet και ότι η Γαλλία οφείλει ακόμη μια συγγνώμη.
«Γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχουν προσπάθειες σύνδεσης της Ειρήνης, που είναι μια παράνομη, μεροληπτική και αμφιλεγόμενη επιχείρηση με τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.
Η Γαλλία προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτήν την επιχείρηση, η οποία παραβιάζει σαφώς τη θαλάσσια ελευθερία στη Μεσόγειο, συνδέοντας την με το ΝΑΤΟ. Είμαστε εναντίον τέτοιων προσπαθειών» τόνισε ο Akar.
Σημείωσε δε πως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg έδωσε την καλύτερη απάντηση στις προσπάθειές του να συνδέσει το περιστατικό με το ΝΑΤΟ.
«Ο Stoltenberg αποκάλυψε τα γεγονότα με τις αντικειμενικές του εξηγήσεις όπως και πριν».
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, σημειώθηκε επεισόδιο ανοιχτά της Λιβύης όταν γερμανική φρεγάτα η οποία συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αποστολή Ειρήνη επιχείρησε να ελέγξει ύποπτο τουρκικό φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Λιβύης, ωστόσο, η Άγκυρα το εμπόδισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης