Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης (ΝΔ): Ζητά αυστηροποίηση ποινών για βιαστές και εμπορία ανθρώπων

Πλεύρης (ΝΔ): Ζητά αυστηροποίηση ποινών για βιαστές και εμπορία ανθρώπων
Αυστηροποίηση ποινών για βιαστές και εμπορία ανθρώπων ζητάει ο Πλεύρης
Αυστηροποίηση των ποινών για τους βιαστές και της εμπορίας ανθρώπων ζητά με ερώτηση του στη Βουλή, στον απόηχο της χθεσινής (25/11) παγκόσμιας ημέρας κατά της βίας σε βάρος των γυναικών ο Θανάσης Πλεύρης.
Ο βουλευτής της ΝΔ επικρίνει παράλληλα, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα μείωσε τις ποινές για το αδίκημα του βιασμού στη βασική του μορφή.
«Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την τροποποίηση που έκανε στον Ποινικό Κώδικα προέβλεψε ελαφρύτερο πλαίσιο ποινών για τους δράστες του βιασμού στην βασική του μορφή», αναφέρει και προσθέτει πως με το προηγούμενο ποινικό καθεστώς τιμωρούνταν με ποινή 5-20 χρόνια και πως απλώς η απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου που εξανάγκαζε το θύμα σε συνουσία πληρούσε την αντικειμενική υπόσταση του βιασμού.
Με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητάει την επαναφορά των προηγούμενων πιο επιβαρυντικών ρυθμίσεων και σε σχέση με το πλαίσιο ποινών της απειλής.
Σε ότι αφορά στο αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προωθήσει την αυστηροποίηση του πλαισίου και για όσους λαμβάνουν υπηρεσίες από θύμα trafficking, επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζονται ελαφρύτερα ενώ στην πραγματικότητα συντηρούν το κύκλωμα εμπορίας πρωτίστως γυναικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης