Διεθνή

Ρωσία: Η AstraZeneca να συνδυάσει το εμβόλιό της με το Sputnik V για να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του

Ρωσία: Η AstraZeneca να συνδυάσει το εμβόλιό της με το Sputnik V για να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του
Πρόταση των Ρώσων που αναπτύσσουν το εμβόλιο Sputnik V προς την AstraZeneca η οποία συνεχίζει τις δοκιμές
Η AstraZeneca πρέπει να επιχειρήσει να συνδυάσει το πειραματικό εμβόλιο με το ρωσικό σκεύασμα προκειμένου να ενισχύσει την αποτελεσματικότητά του, δήλωσαν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου οι επικεφαλής ανάπτυξης του εμβολίου Sputnik V.
Η Ρωσία δήλωσε ότι το εμβόλιο Sputnik V είναι σε ποσοστό 92% αποτελεσματικό όσον αφορά την ανοσοποίηση από το COVID-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ενδιάμεσου κύματος δοκιμών, ενώ η AstraZeneca αντιστοίχως δημοσιοποίησε ότι το εμβόλιο το οποίο αναπτύσσει ήταν κατά 70% αποτελεσματικό όσον αφορά τις βασικές δοκιμές και ενδέχεται να είναι έως και 90% αποτελεσματικό.
«Εάν προχωρήσετε σε μια νέα κλινική δοκιμή, προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα σχήμα συνδυασμού του εμβολιασμού AZ με το #SputnikV ανθρώπινο αδενοϊικό (adenoviral) εμβόλιο για ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του», ανέφεραν οι επικεφαλής της ανάπτυξης του ρωσικού εμβολίου στο λογαριασμό τους στο Twitter.
«Ο συνδυασμός εμβολίων μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός για το δεύτερο κύμα των εμβολιασμών».

Μία παγκόσμια δοκιμή

Η AstraZeneca δήλωσε ότι θα παραγάγει έως και 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της έως το τέλος του 2020.
Το βρετανικό ανεπτυγμένο εμβόλιο θεωρείται μια από τις σημαντικές ελπίδες για πολλές αναπτυσσόμενες χώρες λόγω της φθηνότερης τιμής και της δυνατότητας να μεταφέρεται σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου.
Με 2.187.990 κρούσματα, η Ρωσία έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων COVID-19 στον κόσμο πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία και τη Βραζιλία.
Η AstraZeneca είναι πιθανό να διεξαγάγει μία επιπλέον παγκόσμια δοκιμή για να εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Pascal Soriot στο Bloomberg News σήμερα (26/11).
Ο Επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος της Βρετανικής κυβέρνησης Patric Vallance σημείωσε ότι το κύριο σημείο για το εμβόλιο AstraZeneca ήταν ότι λειτουργεί θεραπευτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης