Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε παράταση της τηλεργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου προχωρά η κυβέρνηση

tags :
Σε παράταση της τηλεργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου προχωρά η κυβέρνηση
Tην παράταση της υποχρέωσης εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων, ως το τέλος Δεκεμβρίου ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας, σε όλη την Επικράτεια, αποφάσισε η κυβέρνηση
Στην παράταση της υποχρέωσης εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων, ως το τέλος Δεκεμβρίου ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας, σε όλη την Επικράτεια, δηλαδή της τηλεργασίας και των άλλων μέτρων, προχωρά η κυβέρνηση.
Έτσι, μέχρι 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με υπουργική απόφαση θα ισχύουν οι εξής κανόνες, ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας:
1. Επιχειρήσεις - εργοδότες που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, υποχρεούνται, έως 31-12-2020, να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας  κατά 50% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων αυτών.
2. Για την ορθή τήρηση  οφείλουν να προαναγγείλουν πριν την έναρξη της εργασίας, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας την εξ αποστάσεως εργασία.
3. Σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης επιβάλλεται πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση-εργοδότη, κατόπιν σχετικού ελέγχου από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
4. Το ωράριο εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, προσαρμόζεται, υποχρεωτικά, για τον μήνα Δεκέμβριο, κατά την έναρξη και λήξη του, με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός διώρου, να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη, αντίστοιχα, του ωραρίου τους.
5. Για το ίδιο χρονικό διάστημα  αναστέλλεται η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antopaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης