Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο τα κρούσματα κορωνοϊού – Σε ισχύ το μερικό lockdown

Γερμανία: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο τα κρούσματα κορωνοϊού – Σε ισχύ το μερικό lockdown
Τα περιοριστικά μέτρα θα διατηρηθούν έως τις 20/12 και μπορούν να επεκταθούν ως τις αρχές Ιανουαρίου
Το 1 εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασε και η Γερμανία σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Robert Koch.
Η Γερμανία, η οποία θεωρείται πως διαχειρίστηκε αρκετά ικανοποιητικά την επιδημία, έχει καταγράψει 1.006.394 μολύνσεις (+22.806 σε 24 ώρες) και 15.586 θανάτους (+426, αριθμός άνευ προηγουμένου).
Το ομόσπονδο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βόρειας Βεστφαλίας, το πολυπληθέστερο της Γερμανίας, βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ομόσπονδων κρατιδίων όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων (250.000+), ακολουθούμενο από τη Βαυαρία (198.000+) και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (σχεδόν 143.000).
Στο Βερολίνο, έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 62.000 μολύνσεις.
Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα και το μερικό lockdown έως τις 20/12.
Η καγκελάριος Merkel υποστήριξε πως θα ληφθούν μέτρα ενίσχυσης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ επεσήμανε πως τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί πρέπει να μείνουν ανοιχτοί
«Η καμπύλη του κορωνοϊού τείνει προς επιπέδωση.
Αυτό μας έχει γλιτώσει από πολλούς θανάτους συμπολιτών μας.
Ωστόσο, αυτό είναι μια μικρή επιτυχία» είπε η κυρία Μerkel, η οποία υποστήριξε πως όλα τα μέτρα της 28ης Οκτωβρίου θα συνεχιστούν αρχικά έως τις 20 Δεκεμβρίου, και εάν χρειαστεί μπορεί να παραταθούν έως τις αρχές του Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης