Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στον ΟΠΑΠ τα βλέμματα λένε οι αναλυτές – Στο +7% η μετοχή λόγω της μειωμένης εισφοράς

tags :
Στον ΟΠΑΠ τα βλέμματα λένε οι αναλυτές – Στο +7% η μετοχή λόγω της μειωμένης εισφοράς
Δεν υπάρχουν συνομιλίες με την Κυβέρνηση για κάποια επαναδιαπραγμάτευση αναφορικά με την εισφορά
(Update) Με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να σημειώνει στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη πως πλέον υλοποιεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις με το δημόσιο να έχει συμμετοχή 5% στα καθαρά έσοδα προ εισφορών αντί 35%, η μετοχή θα παραμείνει στο επίκεντρο και στη σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα με τους αναλυτές.
Όπως ειπώθηκε ο ΟΠΑΠ έχει προκαταβάλει 1,83 δισ. ευρώ για τη συμμετοχή του δημοσίου στα καθαρά έσοδα προ εισφορών των 13 παιχνιδιών έως το 2030.
H Eurobank Equities σημειώνει πως η διοίκηση επιβεβαίωσε πως η για την επόμενη δεκαετία θα πληρώνει 5% εξέλιξη που θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση στις ταμειακές ροές και να αναδείξει την κρυμμένη αξία που έχει αναφέρει σε εκθέσεις της από το 2018.
Η Euroxx αναφέρεται επίσης στην πληρωμή από τον ΟΠΑΠ τον Οκτώβριο εισφορά 5% ενώ τονίζει πως μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει συνομιλίες της διοίκησης με το Ελληνικό Κράτος για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.
Η Beta σημειώνει πως η προπληρωμή που έχει γίνει θα μπορούσε να αναπροσαρμόσει τα EBITDA βελτιώνοντας τη λειτουργική κερδοφορία κατά 233 εκατ. ευρώ.
Έτσι θα μπορούσαν να εκτοξευτούν πάνω από 750 εκατ. ευρώ με εκτιμώμενες ελεύθερες ταμειακές ροές περίπου 500 εκατ. ευρώ για περίπου 10 χρόνια.
Η Beta τονίζει πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση που θα μπορούσε να περιλαμβάνει μία αντιπρόταση στον ΟΠΑΠ για επέκταση του μονοπωλίου σε αντάλλαγμα.
Λόγω των παραπάνω εξελίξεων η μετοχή ξεκίνησε έντονα ανοδικά τη σημερινή συνεδρίαση και ενισχύεται 7% με την τιμή να είναι στα 9,70 ευρώ. 
Ο όγκος ενέρχεται στις 110 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 3,3 δισ. ευρώ. 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης