Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ιωάννης Ζαμπούκης, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Περιμένουμε η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη στον τόπο μας

tags :
Ιωάννης Ζαμπούκης, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Περιμένουμε η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη στον τόπο μας
Είναι πάρα πολλά τα projects που μελετώνται επί χάρτου και είναι να υλοποιηθούν
Για την Αλεξανδρούπολη, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος κυρίως λόγω της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της πόλης, αλλά και για τις αναπτυξιακές της δυνατότητες μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης.
«Ολοκληρώθηκε το α’ διαγωνιστικό μέρος για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, έχουν ολοκληρωθεί οι φάκελοι, έχει γίνει η αξιολόγηση», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Ιωάννης Ζαμπούκης.
«Εδώ είναι και το στοίχημα, εάν το λιμάνι θα δώσει υπεραξία ή θα πρέπει να μαζέψουμε αυτή την υπεραισιοδοξία που μας έχει δώσει.
Διότι δεν είναι πλέον η ανάπτυξη του λιμανιού και η εκβιομηχανοποίηση και η θέση ως σούπερ διαμετακομιστικού κέντρου της Αλεξανδρούπολης η εικόνα με τα μπουριά, τα εργοστάσια, τους καπνούς και τα λοιπά.
Προσπαθούμε να γίνει με βάση τους περιβαλλοντικούς όρους όπως ορίζονται από τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την ελληνική νομοθεσία», προσθέτει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
«Χαρακτηρίζουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως τα νέα Δαρδανέλια, γιατί έχει αυτό το προσόν, μπορεί να φιλοξενήσει οτιδήποτε έρχεται από τις θάλασσες στην Ελλάδα, στην Αλεξανδρούπολη, και από εκεί να φεύγει είτε με αεροπλάνα, είτε με σιδηρόδρομο, είτε μέσω της Εγνατίας σε οποιοδήποτε σημείο της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.
Είναι πάρα πολλά τα projects που μελετώνται επί χάρτου και είναι να υλοποιηθούν.
Είναι ευτυχής συγκυρία για την Αλεξανδρούπολη να παντρεύονται όλα αυτά μαζί, με την ιδιωτικοποίηση που περιμένουμε να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη στον τόπο μας».
«Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να έχει τουρισμό όλο τον χρόνο, αυτή είναι μια δυνατότητα που προσπαθούμε να προβάλλουμε ακόμη περισσότερο.
Είναι ένα σημείο και συνάντησης δυνατοτήτων και ο κάθε επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ό,τι είδους τουρισμού θέλει.
Σχετικά με τα μονοπάτια, προσπαθούμε να στρώσουμε τις διαδρομές που είναι ήδη χαρτογραφημένες και για ΑμεΑ έτσι ώστε να προσελκύσουμε κατά τους λοιπούς μήνες του χρόνου τουριστικά πρακτορεία τα οποία θέλουν να στείλουν ταξιδιώτες με κινητικές και λοιπές ιδιαιτερότητες», καταλήγει ο Ιωάννης Ζαμπούκης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88266

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης