Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στα 4,5 δισ. ευρώ την εβδομάδα το ύψος των ενισχύσεων στις επιχειρήσεις λόγω lockdown 2

Γερμανία: Στα 4,5 δισ. ευρώ την εβδομάδα το ύψος των ενισχύσεων στις επιχειρήσεις λόγω lockdown 2
Οι ενισχύσεις θα αποτρέψουν ένα νέο κύμα αφερεγγυότητας των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier
Η Γερμανία πρόκειται να επεκτείνει τις ενισχύσεις που παρέχει προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας και το συνολικό ποσό των ενισχύσεων θα ανέλθει σε 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με κοινή δήλωση υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.
Ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier δήλωσε σχετικά ότι η πανδημία θα επηρεάσει τη την οικονομία για σημαντικό χρονικό διάστημα.
«Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η αλληλεγγύη είναι συνεπώς επιτακτική ανάγκη αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε τις εταιρείες μας και τους εργαζόμενους σε αυτές» επισήμανε.
Επίσης ο Altmaier σε ξεχωριστή του δήλωση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου σημείωσε ότι αναμένει ότι οι ενισχύσεις θα αποτρέψουν ένα μεγάλο κύμα αφερεγγυότητας των επιχειρήσεων τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, όπως τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία, που αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω περιορισμών που επιβλήθηκαν.
«Πιστεύω ότι στους τομείς οι οποίοι επλήγησαν άμεσα από το lockdown δόθηκε δυνατότητα οι οικονομικές συνέπειες που υπέστησαν να παραμείνουν εντός διαχειρίσιμων ορίων", δήλωσε .
"Και επομένως δεν αναμένεται να καταγραφεί σημαντικό κύμα αφερεγγυότητας ως προς τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης