Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης για μικρές εταιρείες εξετάζει η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης για μικρές εταιρείες εξετάζει η Αναπτυξιακή Τράπεζα
Εξετάζεται να δημιουργηθεί τραπεζικό προϊόν που να επιδοτεί τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να δίνει εργαλείο συγχρηματοδότησης ή εγγυοδοτικό όταν συγχωνεύονται δυο ή τρία ΑΦΜ
Τη σημασία της συνέργειας για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων επεσήμανε χθες η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου, σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: "Χρηματοδοτικά Προγράμματα Επιχειρήσεων" που διοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με την συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων Νέας Σμύρνης και Καλλιθέας.
Η πρόεδρος αναφέρθηκε στα τρέχοντα προγράμματα εγγυοδοσίας ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε γνωστοποίησε ότι υπάρχει η σκέψη «να δημιουργηθεί τραπεζικό προϊόν που να επιδοτεί τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να δίνει εργαλείο συγχρηματοδότησης ή εγγυοδοτικό όταν συγχωνεύονται δυο ή τρία ΑΦΜ».
Όπως είπε μια τέτοια συνέργεια δεν θα γίνεται για να πάρουν δάνειο οι επιχειρήσεις «και προφανώς πρέπει να συνυπάρχουν διάφορες πολιτικές, να πριμοδοτηθούν φορολογικά για δυο ή τρία χρόνια, να πριμοδοτηθούν χρηματοδοτικά για δυο με τρία χρόνια, πιθανώς να τους δώσουμε επιδότηση όχι πριμοδότηση για εκπαίδευση και βέβαια θα πρέπει να μείνουν συνενωμένες για κάποια χρόνια. Διότι το θέμα δεν είναι να μεγαλώσουν οι επιχειρήσεις αλλά να θωρακιστούν», όπως σημείωσε η ίδια.
Επίσης η πρόεδρος υπογράμμισε ότι για τα νέα προγράμματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα προβλέπεται μέτρηση αποτελεσματικότητας των προτάσεων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης είπε ότι: «Έγινε αποδεκτή, από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για την δημιουργία ενός ειδικού στοχευμένου δανείου, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και ευνοϊκούς όρους, που θα αφορά αποκλειστικά τους πολύ μικρούς, ανεξαρτήτως κλάδου, σε όλη τη χώρα».
Το νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα, όπως είπε ο κ. Καφούνης θα συμβάλει ώστε οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες, μέχρι σήμερα, είναι αποκλεισμένες από όλα τα τραπεζικά προϊόντα και θα λειτουργήσει ως εργαλείο για την υπέρβαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης