Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η ισλαμοφοβία εξαπλώνεται ταχύτερα από τον κορωνοϊό στις δυτικές χώρες

tags :
Erdogan: Η ισλαμοφοβία εξαπλώνεται ταχύτερα από τον κορωνοϊό στις δυτικές χώρες
«Η προσβολή των ιερών μορφών απέχει πολύ από την ελευθερία της σκέψης», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος
Δριμεία κριτική στη Γαλλία αλλά και στη Δύση συνολικά άσκησε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan κάνοντας λόγο για αυξανόμενο αντι-μουσουλμανικό συναίσθημα στις δυτικές χώρες.
«Η προσβολή των ιερών μορφών απέχει πολύ από την ελευθερία της σκέψης», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε μήνυμά του στο 23ο ετήσιο συνέδριο της μουσουλμανικής αμερικανικής εταιρείας.
«Επειδή η σκέψη είναι διαφορετική, η προσβολή είναι διαφορετική» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος υπογραμμίζοντας πως όσοι ενθαρρύνουν τις προσβολές κατά του προφήτη Μωάμεθ και εκείνοι που αγνοούν τις επιθέσεις σε τζαμιά προσπαθούν να κρύψουν τον φασισμό τους.
Χρησιμοποιούν την ελευθερία σκέψης και τον Τύπο ενώ επιτίθενται σε ιερές αξίες, είπε o Erdogan σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να ανεχθούν ούτε την παραμικρή κριτική για τον εαυτό τους.

Εξαπλώνεται ταχύτερα από τον κορωνοϊό
 
Περιγράφοντας την ισλαμοφοβία ως μια ασθένεια που εξαπλώνεται γρηγορότερα από τον κορωνοϊό, είπε ότι,  «ο πολιτιστικός ρατσισμός, οι διακρίσεις και η μισαλλοδοξία έχουν φτάσει σε επίπεδα που δεν μπορούν να κρυφτούν σε χώρες που εδώ και πολλά χρόνια χαιρετίστηκαν ως λίκνα της δημοκρατίας».
Επισημαίνοντας ότι η ισλαμοφοβία και η ξενοφοβία έχουν μετατραπεί σε μια τάση που καθοδηγεί την κρατική πολιτική και καθιστά δύσκολη την καθημερινή ζωή, ανέφερε  ότι η περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων λόγω των πεποιθήσεων, της γλώσσας, των ονομάτων ή της ενδυμασίας τους έχει γίνει συνηθισμένη σε πολλές χώρες.
Υποστήριξε δε πως η Τουρκία η οποία προσπαθεί να αποτρέψει τις εθνοτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις, δεν θα διστάσει να απαντήσει εάν κάποιος στοχεύσει τις ιερές αξίες της.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης