Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Συνεργάτης του πρωθυπουργού Viktor Orban συνέκρινε τον Soros με τον Hitler

Ουγγαρία: Συνεργάτης του πρωθυπουργού Viktor Orban συνέκρινε τον Soros με τον Hitler
Kυβερνητικός πολιτιστικός επίτροπος, χαρακτήρισε τον Soros ως «τον φιλελεύθερο Fuhrer»
Μεγάλες διαστάσεις έχει προσλάβει στην Ουγγαρία η αναφορά του επικεφαλής του Μουσείου Λογοτεχνίας στον George Soros, τον οποίο συνέκρινε με τον Adolf Hitler.
O Szilard Demeter, ο οποίος είναι επικεφαλής του Λογοτεχνικού Μουσείου Petofi και υπηρετεί ως κυβερνητικός πολιτιστικός επίτροπος, χαρακτήρισε τον Soros ως «τον φιλελεύθερο Fuhrer».
Έγραψε μάλιστα ότι η Ευρώπη έγινε  «θάλαμος αερίων» του Soros με «δηλητηριώδες αέριο» που ρέει από την κάψουλα της πολυπολιτισμικής ανοιχτής κοινωνίας.
Εβραϊκές ομάδες της Ουγγαρίας, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδίας Εβραϊκών Κοινοτήτων χαρακτήρισαν τα σχόλια «ασυγχώρητα» και «μια άσχημη πρόκληση».
Το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό Viktor Orban να αποπέμψει άμεσα τον Demeter.

Την αποπομπή Demeter ζητεί η αντιπολίτευση

«Ο Δημοκρατικός Συνασπισμός αναμένει από την κυβέρνηση ότι ο Szilard Demeter θα απομακρυνθεί από τη θέση του εντός της ημέρας.
Ένας άνθρωπος σαν αυτόν δεν έχει θέση στη δημόσια ζωή, όχι μόνο σε μια ευρωπαϊκή χώρα αλλά οπουδήποτε στον κόσμο »,  αναφέρει το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε σχόλιο για την υπόθεση το οποίο ζήτησε το Reuters.
Υπενθυμίζεται, πως η ουγγρική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαμάχη με τον γνωστό δισεκατομμυριούχο, τον οποίο κατηγορεί για άσκηση επιρροής προς την ΕΕ, προκειμένου να εξαναγκαστεί η χώρα να δεχθεί μετανάστες.

«Πολωνία και Ουγγαρία οι...νέοι Εβραίοι»

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση μεταξύ της Πολωνίας και της Ουγγαρίας με την ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης ο Demeter ισχυρίστηκε, πως αυτοί οι δύο λαοί είναι οι «νέοι Εβραίοι» τους οποίους οι φιλελεύθεροι προσπαθούν να εκδιώξουν από την Ένωση. 
Η Πολωνία και η Ουγγαρία έχουν δηλώσει ότι θα μπλοκάρουν το νέο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ταμείο Ανάκαμψης, εάν συνεχιστούν οι πιέσεις των Βρυξελλών για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου στις δύο χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης