Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Αποφασιστική απάντηση στους δολοφόνους του πυρηνικού επιστήμονα – Επίθεση στη Χάιφα του Ισραήλ ζητούν οι «σκληροί»

Ιράν: Αποφασιστική απάντηση στους δολοφόνους του πυρηνικού επιστήμονα – Επίθεση στη Χάιφα του Ισραήλ ζητούν οι «σκληροί»
Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα
Το Ιράν θα δώσει μια «καλά μελετημένη και αποφασιστική» απάντηση στη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα, δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη της χώρας.
Μερίδα του ιρανικού Τύπου προτείνει η εκδίκηση της Τεχεράνης να περιλαμβάνει επίθεση στην ισραηλινή πόλη Χάιφα.
«Αναμφίβολα, το Ιράν θα δώσει μια καλά μελετημένη και αποφασιστική απάντηση στους εγκληματίες που πήραν τον μάρτυρα Mohsen Fakhrizadeh από το ιρανικό έθνος», δήλωσε ο Kamal Kharrazi, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του Στρατηγικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων του Ιράν.
Τον Fakhrizadeh, υποπτευόταν εδώ και καιρό η Δύση και η ισραηλινή κυβέρνηση ότι δημιούργησε ένα μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων.

Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ
 
Δολοφονήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 σε ενέδρα κοντά στην Τεχεράνη.
Οι κληρικοί και στρατιωτικοί ηγέτες του Ιράν έχουν κατηγορήσει τον μακροχρόνιο εχθρό της Ισλαμικής Δημοκρατίας, το Ισραήλ, για τη δολοφονία.
Το Ιράν έχει κατηγορήσει στο παρελθόν το Ισραήλ ότι σκότωσε αρκετούς ιρανικούς πυρηνικούς επιστήμονες από το 2010, υπενθυμίζει το Reuters.
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu αρνήθηκε να σχολιάσει τη δολοφονία ενώ συνολικά η κυβέρνησή του δήλωσε άγνοια.
Η σκληρή εφημερίδα Kayhan, του οποίου ο αρχισυντάκτης διορίζεται από τον Ανώτατο Ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei, ζήτησε επίθεση στην ισραηλινή πόλη της Χάιφα που διαθέτει και λιμάνι, εάν αποδειχθεί ισραηλινός ρόλος στη δολοφονία του Fakhrizadeh.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης