Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμες συνομιλίες για το Brexit με αγεφύρωτες τις βασικές διαφορές – Δεν ζητεί παράταση η Βρετανία

Κρίσιμες συνομιλίες για το Brexit με αγεφύρωτες τις βασικές διαφορές – Δεν ζητεί παράταση η Βρετανία
Ίσως η τελευταία ευκαιρία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών
Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση εισέρχονται σε μία «πολύ σημαντική» εβδομάδα, όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab, καθώς οι συνομιλίες για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας εισέρχονται σε κρίσιμη φάση με σοβαρές διαφορές που ακόμη δεν έχουν επιλυθεί.
Ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Michel Barnier απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Λονδίνο είπε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται ακόμη και Κυριακή.
Οι δύο πλευρές αναζητούν μια συμφωνία για την αποτροπή της διαταραχής του εμπορίου σχεδόν 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων (752 δισεκατομμύρια λίρες) στο τέλος του Δεκεμβρίου.
«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική εβδομάδα, η τελευταία πραγματική μεγάλη εβδομάδα, με την επιφύλαξη περαιτέρω αναβολής ... είμαστε μακριά σε πραγματικά δύο βασικά ζητήματα», δήλωσε ο Raab στο BBC.
Μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις δεν κατόρθωσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές των δύο πλευρών στην πολιτική ανταγωνισμού και την κατανομή των αλιευτικών δικαιωμάτων.
Ωστόσο, η μεταβατική συμφωνία εξόδου της Βρετανίας στην ΕΕ - κατά τη διάρκεια της οποίας εξακολουθούν να ισχύουν οι κανόνες της Ένωσης - λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και η Βρετανία λέει ότι δεν θα επιδιώξει παράταση.
«Η ουσία είναι ... πως κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων πρέπει να επιτύχουμε μια συμφωνία την επόμενη εβδομάδα ή ίσως άλλες δύο ημέρες πέρα από αυτή», δήλωσε ο Raab στο Times Radio.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης