Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goolsbee (σύμβουλος Obama): Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να αποδεχθούν τώρα ένα μικρότερο πακέτο στήριξης

tags :
Goolsbee (σύμβουλος Obama): Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να αποδεχθούν τώρα ένα μικρότερο πακέτο στήριξης
ο πρώην σύμβουλος του Obaman αναφέρθηκε στις επείγουσες ανάγκες των Αμερικανών
Ο Austan Goolsbee, άλλοτε κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama τόνισε, πως θα ήταν καλύτερο στην παρούσα φάση οι Δημοκρατικοί να αποδεχθούν ένα μικρότερο πακέτο στήριξης, προκειμένου να απελευθερωθεί η ομοσπονδιακή βοήθεια.  
Ο Goolsbee, τώρα καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο στάθηκε στις ομοσπονδιακές ανάγκες, που πιέζουν τη διοίκηση, άρα το πακέτο στήριξης αποκτά επείγοντα χαρακτήρα.
«Άρα θα πρέπει να δεχτούν μισή φραντζόλα τώρα και στη συνέχεια να διεκδικήσουν την άλλη μισή», δήλωσε o Goolsbee στο CNN.
«Αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι κρίσιμη και εύχομαι να το αντιμετωπίσουν έτσι και οι δύο πλευρές.
Τα σχόλια του Goolsbee απηχούν την κριτική της προέδρου της Βουλής, Nancy Pelosi, σχετικά με την αρχική προσφορά του Λευκού Οίκου που συναίνεσε σε 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από σχεδόν δύο μήνες, σημειώνει το Business Insider.
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν συμφωνήσει σε άλλο πακέτο στήριξης από την άνοιξη του 2020  και τα δύο μέρη συγκρούονται σχετικά με το μέγεθος και το πεδίο εφαρμογής ενός άλλου σχεδίου διάσωσης.
Πολλοί οικονομολόγοι παροτρύνουν τους νομοθέτες να εγκρίνουν ένα νομοσχέδιο στήριξης  επειδή εκατομμύρια άνεργοι Αμερικανοί το επίδομά τους τον Δεκέμβριο, προκαλώντας ένα νέο κύμα κλεισίματος επιχειρήσεων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης