Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (λοιμωξιολόγος): Νέα αύξηση κρουσμάτων Covid στις ΗΠΑ, λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών

Fauci (λοιμωξιολόγος): Νέα αύξηση κρουσμάτων Covid στις ΗΠΑ, λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών
«Σχεδόν σίγουρα θα υπάρξει ανοδική τάση λόγω των ταξιδιών», είπε ο Fauci
Αύξηση των κρουσμάτων Covid -19 στις ΗΠΑ αναμένει ο Anthony Fauci, κορυφαίος Αμερικανός ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες.
Αποδίδει την επικείμενη αύξηση των μολύνσεων, λόγω των ταξιδιών στις ΗΠΑ για την Γιορτή των Ευχαριστιών.
«Σχεδόν σίγουρα θα υπάρξει ανοδική τάση λόγω των ταξιδιών», είπε ο Fauci στο ABC.
Παρά τους περιορισμούς, τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν από τα αεροδρόμια των ΗΠΑ από Δευτέρα (23/11) έως Σάββατο (28/11), σύμφωνα τα στοιχεία του αμερικανικού οργανισμού Μεταφορών.
Ο Fauci επικαλέστηκε σχετικές εικόνες, που επιβεβαιώνουν πλήθη ανθρώπων στα διάφορα αμερικανικά αεροδρόμια.

Οι Αμερικανοί αισθάνονται κόπωση από τα lockdown

«Αυτή τη στιγμή, καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν, θέλουμε να τους παροτρύνουμε εάν βρισκόταν σε καταστάσεις εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος στις οποίες πραγματικά δεν γνωρίζουν το επίπεδο έκθεσης, να είναι πολύ προσεκτικοί όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους», σημείωσε ο Αμερικανός επιστήμονας.
Καθώς η εξουθένωση της πανδημίας έχει καταβάλει τους Αμερικανούς, εκείνοι γίνονται πιο τολμηροί λόγω μιας μακράς χαμένης αίσθησης κανονικότητας και περισσότεροι πλέον συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους λόγω του ψυχρού καιρού, αναφέρει το Business Insider.
Οι ΗΠΑ έχουν συνολικά πάνω από 13 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Οι ειδικοί της δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι το ταξίδι από τις γιορτές των Ευχαριστιών μπορεί να επιδεινώσει αυτό το κύμα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης