Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο εισαγγελέας ζήτησε να μείνουν υπό κράτηση οι αστυνομικοί για τη βία στον μουσικό παραγωγό

Γαλλία: Ο εισαγγελέας ζήτησε να μείνουν υπό κράτηση οι αστυνομικοί για τη βία στον μουσικό παραγωγό
Ο εισαγγελέας του Παρισιού ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίων των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στη σύλληψη του μουσικού παραγωγού
Οπτικοακουστικό υλικό από τη βίαιη σύλληψη του μουσικού παραγωγού Michel Zecler
ήρθε στο φως της δημοσιότητας, την ίδια μέρα που αποφασίστηκε να παραμείνουν υπό κράτηση οι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται για βιαιοπραγία.
Τα βίντεο από την σύλληψη του Zecler την περασμένη εβδομάδα έκαναν το γύρο του κόσμου και προκάλεσαν κατακραυγή και μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία.

Απαγγελία κατηγοριών
 
Ο εισαγγελέας του Παρισιού ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίων των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στη σύλληψη και την κράτηση των τριών εξ αυτών σε ξεχωριστά κελιά.
Ο τέταρτος αστυνομικός κατηγορείται για το γεγονός ότι πέταξε δακρυγόνο από το παράθυρο μέσα στο σπίτι του Zecler ενώ έχει ήδη αποπεμφθεί από το σώμα.
«Οι αστυνομικοί είπαν ότι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τον κύριο Zecler, που πάλευε, και εξήγησαν ότι οι γροθιές ήταν αποτέλεσμα του πανικού τους μέσα σε αυτό το δωμάτιο από το οποίο δεν μπορούσαν να φύγουν. Δεν μπορούσαν λόγω της αντίστασης του ατόμου και εξαιτίας του υπερβολικά μικρού χώρου, ο οποίος είχε και μία ακόμη πόρτα που οδηγούσε σε ένα στούντιο όπου βρίσκονταν και κάποιοι ακόμη νεαροί» είπε ο Rémy Heitz,  Εισαγγελέας του Παρισιού.
Οι τρεις αστυνομικοί κατηγορούνται μεταξύ άλλων για ρατσιστική συμπεριφορά, ψευδή αστυνομική αναφορά και εισβολή σε ιδιωτικό χώρο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης