Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα 15,6% στο ΑΕΠ της Τουρκίας στο γ' 3μηνο του 2020

tags :
Άλμα 15,6% στο ΑΕΠ της Τουρκίας στο γ' 3μηνο του 2020
Η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου ήταν 6,7%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος
Η Τουρκία σημείωσε ραγδαία ανάπτυξη μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2020, καθώς η κυβέρνηση ενθάρρυνε την πισωτική επέκταση.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν επεκτάθηκε 15,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο καθώς ανέκαμψε από τη βαθύτερη κάμψη, μια συρρίκνωση που προκλήθηκε από μέτρα που αποσκοπούσαν στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου ήταν 6,7%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, λόγω της κατανάλωσης, των εισαγωγών και των επενδύσεων των νοικοκυριών.
Οι αρχές της Τουρκίας ανταποκρίθηκαν στην πανδημία μειώνοντας τα ήδη χαμηλά επιτόκια της χώρας διοχετεύοντας στην οικονομία φθηνή πίστωση.
Η ανάπτυξη των δανείων έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013.
Η πιστωτική ώθηση συνέβαλε στη διατήρηση των αγωνιστικών επιχειρήσεων, αλλά προκάλεσε πληθωρισμό και διευρυνόμενο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.
Τα στατιστικά στοιχεία της Δευτέρας έδειξαν ότι οι εισαγωγές αυξήθηκαν σχεδόν κατά 16% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά περισσότερο από 22%.
Το εμπορικό έλλειμμα άσκησε περαιτέρω πίεση στη λίρα, η οποία έφτασε σε διαδοχικά χαμηλά επίπεδα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, και επέκτεινε την πτώση της το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης