Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Παρακινδυνευμένο με τόσα πολλά κρούσματα, να αρθεί το lockdown στις 7/12

Βατόπουλος: Παρακινδυνευμένο με τόσα πολλά κρούσματα, να αρθεί το lockdown στις 7/12
Δεν είμαστε σε σημείο να πούμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης λέει ο κ.Βατόπουλος
Τη θέση πως είναι παρακινδυνευμένο με τόσα πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα να αρθεί το lockdown στις 7 Δεκεμβρίου διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Βατόπουλος τόνισε ότι ναι μεν υπάρχει πτωτική τάση των κρουσμάτων αλλά παραμένει υψηλός ο αριθμός τους, ενώ ανησυχία επικρατεί ακόμα για τους θανάτους και των αριθμό των ασθενών που διασωληνώνεται.
«Ο ιός είναι παντού σε όλη την Ελλάδα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποτροπιάσει το φαινόμενο, με μία αύξηση της κινητικότητας μπορεί να πολλαπλασιαστεί η μετάδοση, δεν είμαστε σε σημείο να πούμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης» σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το εάν πρέπει να ανοίξουν πριν τις γιορτές τα σχολεία, λέγοντας όμως, ότι ειδικά τα μικρά παιδιά επηρεάζονται από την κατάσταση και είναι κακό για την ψυχολογία τους.
«Το να ανοίξουν τα σχολεία έχει και καλά και κακά, αλλά όσο περνούν οι ημέρες ίσως δεν έχει και νόημα η συζήτηση» υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε εξίσου επιφυλακτικός και για το λιανεμπόριο, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να πω ναι ή όχι, υπάρχει μεγάλο ποσοστό αβεβαιότητας».
Ερωτηθείς για τον σάλο που έχει προκληθεί σχετικά με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ο κ. Βατόπουλος είπε δεν ισχύει το περί «διπλών βιβλίων, δεν υπάρχει θέμα να θέλει κάποιος να κρύψει κάτι», αν και σημείωσε ότι «θα μπορούσε σαφώς να είναι καλύτερη η ενημέρωση, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα, ότι δηλαδή η ποιότητα είναι τόσο κακή που να δημιουργεί πρόβλημα στις αποφάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης