Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αγορές: Ο Νοέμβριος ήταν ο καλύτερος μήνας όλων των εποχών

Αγορές: Ο Νοέμβριος ήταν ο καλύτερος μήνας όλων των εποχών
Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI έχει σημειώσει άνοδο 13%
Τον καλύτερο μήνα όλων των εποχών αποχαιρετούν σήμερα τα διεθνή χρηματιστήρια, με την άνοδο για τις διεθνείς μετοχές να ανέρχεται τον Νοέμβριο στο 13%.
«Ήταν ένας πολύ δυνατός μήνας για τις αγορές, ειδικά όσον αφορά τις μετοχές», σχολιάζει στο Reuters ο Elwin de Groot, στρατηγικός αναλυτής της Rabobank.
«Κλειδί» αποτέλεσαν οι θετικές εξελίξεις από το μέτωπο της ανάπτυξης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης το 2021.
«Επίσης, τις αγορές στηρίζει η μεγάλη ρευστότητα από τις κεντρικές τράπεζες», σημειώσε ο αναλυτής, την ώρα που αναμένεται νέα αύξηση του προγράμματος πανδημίας (PEPP) από την ΕΚΤ, κατά 500 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.
Πολλές ευρωπαϊκές αγορές κατέγραψαν τον Νοέμβριο την καλύτερη μηνιαία απόδοση όλων των εποχών, με τη Γαλλία στο +21% και την Ιταλία στο +26%.
Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI έχει σημειώσει άνοδο 13% και ο δείκτης - βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500 στο 11% σε νέα ιστορικά υψηλά.
Στην Ιαπωνία, η μηνιαία άνοδος για τον Nikkei 225 ανέρχεται στο 15%.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1994.
«Οι αγορές είναι υπεραγορασμένες και σε κίνδυνο μίας βραχυπρόθεσμης παύσης», σημειώνει ο Shane Oliver, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της AMP Capital.
Ωστόσο, βρισκόμαστε σε μία παραδοσιακά ισχυρή περίοδο για τις μετοχές και οι επενδυτές δεν έχουν αποτιμήσει πλήρως τις δυνατότητες μίας πολύ ισχυρής ανάλαμψης το 2021

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης