Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Υπήρξε εκ των έσω βοήθεια στη δολοφονία του Fakhrizadeh

Ιράν: Υπήρξε εκ των έσω βοήθεια στη δολοφονία του Fakhrizadeh
Ανώτατος αξιωματούχος του καθεστώτος «δείχνει» το Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν με έδρα το Παρίσι (NCRI) ως συνεργάτη του Ισραήλ
Ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ότι μία αντιπολιτευόμενη ομάδα θεωρείται ύποπτη από κοινού με το Ισραήλ για τη δολοφονία του διακεκριμένου ιρανικού πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το αγγλόφωνο δίκτυο Ιράν Press TV, ο εν λόγω αξιωματούχος ανέφερε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη δολοφονία του Fakhrizadeh την Παρασκευή (27/11) κατασκευάστηκε στο Ισραήλ.
«Τα όπλα που περισυνελέγησαν από την τοποθεσία της τρομοκρατικής πράξης φέρουν τη σφραγίδα και τις προδιαγραφές της ισραηλινής στρατιωτικής βιομηχανίας», ανέφερε ανώνυμη πηγή στο Press TV.
Από την Ιερουσαλήμ δεν υπήρξε άμεση απάντηση στις αιτιάσεις για συμμετοχή του Ισραήλ στη δολοφονία.
Μιλώντας πριν από το ρεπορτάζ του Press TV, ο Ισραηλινός υπουργός πληροφοριών Eli Cohen δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM τη Δευτέρα (30/11) ότι δεν γνωρίζει τον υπεύθυνο της επίθεσης.
Ο Fakhrizadeh, ο οποίος δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο στο Ιράν, είχε χαρακτηριστεί από το Ισραήλ ως ιθύνων νους στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και σκοτώθηκε την Παρασκευή (27/11) σε ενέδρα σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην Τεχεράνη.

«Monafeghin»


Ο Ali Shamkhani, γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση: «Ήταν μια πολύ περίπλοκη δολοφονία που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως με τη βοήθεια ηλεκτρονικών συσκευών».
«Έχουμε κάποιες ενδείξεις, αλλά σίγουρα συμμετείχε η ομάδα Monafeghin και ο εγκληματικός ιθύνων νους πίσω από αυτό είναι το Σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ. του Ισραήλ) και η Μοσάντ», πρόσθεσε.
«Monafeghin» είναι ένας όρος που χρησιμοποιούν οι Ιρανοί αξιωματούχοι για να αναφερθούν στο Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν με έδρα το Παρίσι (National Council of Resistance of Iran - NCRI), έναν συνασπισμό εξόριστων αντιπολιτευτικών ομάδων που επιδιώκουν τον τερματισμό του σιιτικού μουσουλμανικού θεοκρατικού καθεστώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης