Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Παναγιώτης Καρβέλας, δήμαρχος Πύλου-Νέστορος: Το 60% της οικονομίας στον δήμο μας εξαρτάται από τον τουρισμό

tags :
Παναγιώτης Καρβέλας, δήμαρχος Πύλου-Νέστορος: Το 60% της οικονομίας στον δήμο μας εξαρτάται από τον τουρισμό
«Είμαστε ένας προορισμός που λόγω της γειτνίασης με το κέντρο της Αθήνας το καλοκαίρι, τουλάχιστον δύο μήνες, είχαμε μία ικανοποιητική κίνηση»
Για την πλούσια γαστρονομία της περιοχής, αλλά και για τον τουρισμό που στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία του δήμου μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Παναγιώτης Καρβέλας, δήμαρχος Πύλου-Νέστορος.
«Περίπου 50%-60%, ίσως και μεγαλύτερο, της οικονομίας του δήμου εξαρτάται από τον τουρισμό, με δεδομένο ότι ο τουρισμός συμπαρασύρει και την ενδοχώρα που ουσιαστικά είναι αγροτική περιοχή, η οποία παράγει, όμως, προϊόντα για την ικανοποίηση των επισκεπτών και των παραθεριστών της περιοχής μας. Εδώ έχουμε και τη μεγάλη επένδυση του Costa Navarino, με τις εξαιρετικές προδιαγραφές που διαθέτει και μάλιστα εκεί θα βρείτε και ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα γκολφ που υπάρχουν», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Κουρβέλας.
«Εδώ και 10 χρόνια, η Κορώνη, η οποία ανήκει στον δήμο μας, είναι η εμβληματική κοινότητα για τη μεσογειακή διατροφή και ανήκει στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Σε αυτές τις κοινότητες, τις χώρες, ανήκουν το Μαρόκο, η Ισπανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Ελλάδα. Αυτές οι χώρες εκφράζουν την κουλτούρα που υπάρχει στη Μεσόγειο για τη διατροφή. Κι αυτό το διατροφικό μοντέλο είναι ουσιαστικά αυτή τη στιγμή κυρίαρχο και παγκόσμια γιατί πραγματικά αποδεικνύει ότι μπορεί να δημιουργήσει μια ασπίδα υγείας για τον ανθρώπινο οργανισμό», συμπληρώνει ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος.
«Εμείς φιλοδοξούμε μέσα από τις δράσεις που θα αναπτύξουμε το 2021 να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το κάλεσμα. Να κάνουμε, δηλαδή, γνωστό σε όλους ότι η μεσογειακή διατροφή πράγματι προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό και ταυτόχρονα προσφέρει στη βελτίωση του βιοτικού και ποιοτικού επιπέδου των συνδημοτών μας με την αύξηση του εισοδήματος που έχουν από τα παραγόμενα προϊόντα», τονίζει ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος.
«Οι επιχειρήσεις πλήττονται βάναυσα, και γενικά η οικονομία. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Είμαστε ένας προορισμός που λόγω της γειτνίασης με το κέντρο της Αθήνας το καλοκαίρι, τουλάχιστον δύο μήνες, είχαμε μία ικανοποιητική κίνηση. Η Πελοπόννησος άντεξε», κατάληξε ο Παναγιώτης Καρβέλας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88313

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης