Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίση στην Volkswagen: Ο CEO Herbert Diess απαιτεί πρόωρη παράταση της σύμβασής του

Κρίση στην Volkswagen: Ο CEO Herbert Diess απαιτεί πρόωρη παράταση της σύμβασής του
Ενώ η σύμβαση του Diess λήγει το 2023, εκείνος έφερε νωρίτερα το θέμα προς συζήτηση, όταν ο επικεφαλής του συνδικάτου των εργαζομένων εμπόδισε τις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες
Αντιμέτωπη με κρίση στην ηγεσία της βρίσκεται ο κολοσσός της Volkswagen, καθώς ο CEO (διευθύνων σύμβουλος) Herbert Diess απαιτεί να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες, ζητώντας να υπάρξει πρόωρη παράταση της σύμβασής του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται τρεις πηγές, η εκτελεστική επιτροπή της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεδριάζει για να συζητήσει τους όρους που θέτει ο Diess για παράταση της σύμβασης, η οποία λήγει μάλιστα αρκετά αργότερα το 2023.
Σημειώνεται πως ο CEO με καταγωγή από την Αυστρία συνέβαλε στη μεταρρύθμιση της Volkswagen μετά το σκάνδαλο diesel με ένα σχέδιο ύψους 73 δις. ευρώ για επένδυση σε ηλεκτρικά οχήματα.

Μπλόκο από τα εργατικά συνδικάτα στις μεταρρυθμίσεις

Η εκτελεστική επιτροπή του εποπτικού συμβουλίου, του οποίου ηγείται ο πρόεδρος της VW Hans Dieter Poetsch, και περιλαμβάνει τον Wolfgang Porsche και τον Hans Michel Piech, μέλη των ιδιοκτητριών οικογενειών της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και τον επικεφαλής του εργατικού συνδικάτου Bernd Osterloh, αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα 1 Δεκεμβρίου 2020.
Αναλυτές σημείωναν πως η συνεδρίαση της επιτροπής της Volkswagen τονίζει τις δυσκολίες τη μεταρρύθμιση της αυτοκινητοβιομηχανίας αυτής, όπου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ελέγχουν το ήμισυ των εδρών στο συμβούλιο των διευθυντών και οι τοπικοί πολιτικοί έχουν ποσοστό ψήφου 20%, κάτι που τους επιτρέπει να καταψηφίζουν σημαντικές προτάσεις στρατηγικής μεταρρύθμισης.
Οι γερμανικές εταιρείες συνήθως συζητούν τις παρατάσεις συμβάσεων για τα διοικητικά μέλη μόλις έναν χρόνο προτού λήξουν.
Ωστόσο, ο Diess έφερε νωρίτερα το θέμα προς συζήτηση, όταν ο επικεφαλής του συνδικάτου των εργαζομένων Bernd Osterloh εμπόδισε τις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης